Τελετή βράβευσης και λήξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Διαχειριστών Ενέργειας Eye-Manager

Ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις η συμμετοχή μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου  του σχολείου μας, στην τελετή βράβευσης και λήξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Διαχειριστών Ενέργειας Eye- Manager, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Umbertide της Perugia στην Ιταλία.  Το πρόγραμμα που τηρήθηκε ήταν το παρακάτω:

Τετάρτη 16-2-2011

Αναχώρηση για Ρώμη στις 8:50. Άφιξη στο αεροδρόμιο Fiumicino και αναχώρηση με πούλμαν από το αεροδρόμιο για το Umbertide. Άφιξη στο Umbertide, γεύμα στο ξενοδοχείο και επίσκεψη των μαθητών στον συνεδριακό χώρο με σκοπό την προετοιμασία του ελληνικού περιπτέρου από τους μαθητές του σχολείου μας. Επίσημο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Το Ελληνικό περίπτερο

Πέμπτη 17-2-2011

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το συνεδριακό κέντρο (Instituto superiore – Umbertide).  Οι μαθητές συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου στις οποίες παρευρέθησαν  και όλοι οι υπόλοιποι φορείς  του έργου, όπως οι οργανισμοί διαχείρισης ενέργειας και τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια και σχολεία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η μαθήτρια Μηνιάδη Εύη (Α5 Λ)παρουσίασε το έργο της ομάδας 6, της οποίας ήταν αρχηγός.

Έναρξη των εργασιών

Παρακολούθηση του συνεδρίου

Ακολούθησε γεύμα στο συνεδριακό χώρο και εκδηλώσεις στα εθνικά περίπτερα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές από όλες τις χώρες. Οι μαθητές παρουσίασαν στοιχεία για το σχολείο και την πατρίδα τους και μοίρασαν ανάλογο  ενημερωτικό υλικό (ΕΟΤ) καθώς και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά. Στις απογευματινές εργασίες του συνεδρίου  βραβεύτηκε η μαθήτρια Βαγγελάτου Ναταλία(Α4 Λ), ως μέλος της νικήτριας ομάδας 3, και παρέλαβε το βραβείο της καθώς και τα βραβεία για τις μαθήτριες Στρινοπούλου Γεωργία και Μπαβέα Άννα-Μαρία (Α3 Λ), οι οποίες επίσης ήταν μέλη της νικήτριας ομάδας. Βεβαίωση συμμετοχής στο έργο δόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες:

  • Στέλλα Κωνσταντινίδου
  • Εύα Μπεσμέρτη
  • Σταυρούλα Νιόμα
  • Έλενα Παλαιορούτα
  • Μιχάλης Γεωργίου
  • Γιώργος Παπαδόπουλος
  • Μηνιάδη Εύη
  • Κυριακή Αυγερινού
  • Κωνσταντίνος Παππάς

Ακολούθησε επίσημο δείπνο το οποίο παρέθεσε στους μαθητές ο δήμαρχος της πόλης Giampiero Giulietti  στη δημαρχιακή αίθουσα εκδηλώσεων, βόλτα στην πόλη και διανυκτέρευση.

Παρασκευή  18-2-2011

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με πούλμαν για τη Ρώμη, μετά από μια μικρή πολιτιστική επίσκεψη στην Umbertide.  Άφιξη στη Ρώμη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Επίσκεψη των μαθητών στα αξιοθέατα της Ρώμης όπως το Κολοσσαίο, το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη (Campidoglio), το Πάνθεον,  την πλατεία Navona και Spagna, και τα  συντριβάνια Di Trevi. Γεύμα στην πλατεία Navona. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μετά βραδινή έξοδος και δείπνο των παιδιών σε παραδοσιακή τρατορία στην περιοχή του Κολοσσαίο. Διανυκτέρευση.

 

Κολοσσαίο

Σάββατο 19-2-2011

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με πούλμαν από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Αναχώρηση στις 11 για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.  Επιστροφή στην Αθήνα στις 2:00 μμ.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την ενεργή συμμετοχή τους και στους νικητές που μας έκαναν περήφανους.

Ελένη Ανδριανοπούλου, καθηγήτρια πληροφορικής

Advertisements
This entry was published on Μαρτίου 17, 2011 at 12:06 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: