Εντυπώσεις από την εκδρομή της Β΄ Λυκείου στην Καλαμάτα

Από το Σάββατο 26 Μαρτίου μέχρι την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε η πολυήμερη εκδρομή μας στην Καλαμάτα. Αρχικά, επισκεφτήκαμε το Μυστρά. Σε έναν βραχώδη λόφο, στις παρυφές του Ταϋγέτου, λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σπάρτης, βρίσκεται η μεσαιωνική, έρημη σήμερα καστροπολιτεία του Μυστρά, το τελευταίο προπύργιο του Ελληνισμού πριν την Οθωμανική κατάκτηση. Τα  σοκάκια με τα παλιά πετρόχτιστα σπίτια και τις ψηλές αυλόπορτες, οι δρόμοι που ανοίγονται σωρό προς όλες τις κατευθύνσεις…και πολύ πιο μακριά το παλάτι, που τώρα αναστηλώνεται ντυμένο με σκαλωσιές, και στο οποίο ζούσε ο τελευταίος Δεσπότης του Μορέως, η παλιά εκκλησιά δίπλα στην οποία στέφθηκε -ο τελευταίος- αυτοκράτορας του Βυζαντίου, αναδύουν το άρωμα των καιρών, της ιστορίας και της βυζαντινής τέχνης της εποχής των Παλαιολόγων.

Μετά την περιήγησή μας στον ιστορικό χώρο του Μυστρά, ακολούθησε φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα στην πόλη του Μυστρά και  το ταξίδι μας συνεχίστηκε με προορισμό την Καλαμάτα και το  ξενοδοχείο μας. Η μέρα κύλησε ευχάριστα και η επόμενη προβλεπόταν δύσκολη αλλά συναρπαστική!!! Την επόμενη λοιπόν μέρα,  περιηγηθήκαμε αρχικά στη Μεθώνη,  χαρακτηριστικό παράδειγμα καστροπολιτείας με ένα εξαιρετικό φυσικό λιμάνι, το οποίο κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους αποτελούσε σταθμό στο δρόμο των προσκυνητών για τους Αγίους Τόπους και των εμπορικών πλοίων από τη Δύση στην Ανατολή. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Πύλο, ιστορική κωμόπολη με νησιώτικο χρώμα η οποία απλώνεται αμφιθεατρικά σε δύο υψώματα γύρω από το λιμάνι της στον όρμο του Ναβαρίνου, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και ζήσαμε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Στην επιστροφή προς Καλαμάτα αποφασίστηκε και η βραδινή  διασκέδαση που δεν ήταν δυνατόν να λείπει από την εκδρομή μας. Γελάσαμε με την ψυχή μας, χορέψαμε και ξεφαντώσαμε. Το επόμενο πρωινό, αν και δύσκολο να σηκωθούμε από τη βραδινή διασκέδαση, ήταν καταπληκτικό… Μια βόλτα στα παραλιακά σημεία της Καλαμάτας ήταν ό,τι έπρεπε για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την ευχάριστη μέρα !! Έπειτα γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και φαγητό και το βράδυ διασκεδάσαμε  σ’ ένα κέντρο με ζωντανή, ρεμπέτικη μουσική στην πόλη της Καλαμάτας με πολύ κέφι και πολύ χορό.

Έτσι πέρασε ο καιρός και ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε την Καλαμάτα και τις ευχάριστες στιγμές που περάσαμε εκεί. Φεύγοντας, όπως ήταν φυσικό, δεν έλειψε και η στάση στο Ναύπλιο για βολτίτσες στα σοκάκια, φαγητό και λίγες ακόμη ώρες χαράς και άφθονου γέλιου με τους φίλους μας. Η επιστροφή μάς στενοχώρησε όλους αλλά θα θυμόμαστε πάντα την Καλαμάτα σαν μια ωραία ανάμνηση με πολλές, ευχάριστες στιγμές καθηγητών και παιδιών και πολλά ευτράπελα !!!

 Ειρήνη Ταφραλή (Β1 Λυκείου)

Advertisements
This entry was published on Απρίλιος 5, 2011 at 6:41 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: