Το gaming σε άλλη διάσταση!

Εδώ και αρκετό καιρό, παίζω ένα παιχνίδι στην κατηγορία των MMO RPG, τα μαζικά online παιχνίδια ρόλων που κατά τη γνώμη μου είναι εθιστικά. Το πιο γνωστό από όλα, είναι το WoW αλλιώς World of Warcraft το οποίο παίζουν εκατομμύρια παίκτες σε όλο τον κόσμο με ρεκόρ παικτών στην Κίνα. Συνήθως, ο σκοπός αυτών των παιχνιδιών είναι να αναδειχθείς ο καλύτερος, μέσα από τις αναμετρήσεις με άλλους παίκτες.  Στο παιχνίδι, αυτό λέγεται PvP, δηλαδή Player versus Player. Κανονικά, κερδίζει ο δυνατότερος αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι γεμάτα ανατροπές καθώς συμμετέχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός παικτών σε κάθε ψηφιακό κόσμο ή server.

Το παιχνίδι που έχει κεντρίσει το δικό μου ενδιαφέρον, λέγεται League of Legends (Λεγεώνα των Θρύλων) και θεωρείται από τα καλύτερα MMO RPG παγκοσμίως. Υποστηρίζεται από πολλούς υπολογιστές καθώς δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις γραφικών, εικόνας και ήχου. Στην πλατφόρμα του παιχνιδιού, αφού εισάγει κανείς το όνομα χρήστη και τον κωδικό του, μπορεί να δει το επίπεδό του, τους πόντους που έχει συγκεντρώσει από κάθε παιχνίδι, την κατάταξή του στον παγκόσμιο server καθώς και τους διάφορους τύπους παιχνιδιών που υπάρχουν.

Παραδείγματος χάριν, υπάρχει το PvP όπως ανέφερα παραπάνω, όπου μπορεί ο κάθε παίκτης να προσκαλέσει τους φίλους του για ένα παιχνίδι 3v3 (τρεις εναντίον τριών) ή 5v5 (πέντε εναντίον πέντε) ή να παίξει με τυχαίους παίκτες κοντά στο δικό του επίπεδο για να είναι δίκαιο το παιχνίδι. Το απόλυτο επίπεδο, το οποίο σε ξεχωρίζει από τους απλούς παίκτες, είναι το 30. Μόλις φτάσεις σε αυτό το επίπεδο μετά από πολύ κόπο και χρόνο, είσαι επισήμως ένας έμπειρος gamer. Το παιχνίδι αυτόματα, σου δίνει τη δυνατότητα να μεταβείς σε διακεκριμένα παιχνίδια (ranked games) όπου το επίπεδο αλλάζει ολοκληρωτικά. Εκεί θα αναμετρηθείς με πολύ καλούς παίκτες που παίζουν με στρατηγική και έχουν ως μοναδικό στόχο τη νίκη. Γι’ αυτό λοιπόν αλλάζει το επίπεδο και το παιχνίδι αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Παρακάτω, παραθέτω μια εικόνα της πλατφόρμας του παιχνιδιού και στην συνέχεια θα περιγράφω ένα τυπικό παιχνίδι:

Ένα τυπικό παιχνίδι στο LoL (η συντομογραφία του League of Legends), δεν είναι ούτε εύκολο ούτε δύσκολο, αρκεί να υπάρχει έστω και λίγη στρατηγική πίσω από κάθε παιχνίδι αν επιθυμεί κάποιος τη νίκη εκτός από την διασκέδαση που προσφέρει. Στην αντίπαλη ομάδα, είτε αποτελείται από πέντε παίκτες είτε από τρεις, ο στόχος είναι κοινός: να σπάσουν οι αντίπαλοι πύργοι, οι αναστολείς (στο παιχνίδι λέγονται inhibitors) ο οποίοι σου δίνουν τη δυνατότητα να σπάσεις τον τελευταίο και λιγότερο προσβάσιμο πύργο, το Nexus.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αν η ομάδα με την οποία συνεργάζεται ένας παίκτης αποδειχθεί καλύτερη και σκοτώσει περισσότερους παίκτες απ’ ότι η αντίπαλη ομάδα, υπάρχει και η επιλογή της παράδοσης, που έχει την μορφή του command όπου στο chat του παιχνιδιού λέγεται surrender και γράφεται ως εξής: enter και μετά το μήνυμα που θα σταλεί σε όλους πρέπει να έχει πάντα μπροστά το σύμβολο “/” αν πρόκειται για command όπως το surrender. Επειδή η ψήφος βασίζεται στην ομοφωνία, αν δύο στους τρεις ψηφίσουν όχι, το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά. Αν  τέσσερις στους πέντε ψηφίσουν ναι, το παιχνίδι λήγει ομόφωνα και νικήτρια ανακηρύσσεται η αντίπαλη ομάδα.

Από την άλλη, υπάρχουν παίκτες που θέλουν να παίξουν μέχρι να χάσουν όλους τους  πύργους τους, δηλαδή μάχη μέχρι τελικής πτώσεως! Από αυτό το σημείο και μετά αναγκάζεται ο κάθε παίκτης να παίξει περισσότερο από όσο είχε προγραμματίσει και κουράζεται από ένα τραβηγμένο παιχνίδι σαν κι αυτό. Κατά παράδοση, τα παιχνίδια του τύπου 3v3 διαρκούν έως και 30 λεπτά (40 το περισσότερο) και τα παιχνίδια του τύπου 5v5 διαρκούν από 30 λεπτά το λιγότερο, μέχρι και 1 ώρα.

Στα μικρά παιχνίδια, η εντολή της παράδοσης ενεργοποιείται στα πρώτα 15 λεπτά ενώ στα μεγάλα ενεργοποιείται στα πρώτα 25 λεπτά έτσι ώστε ακόμα και αν το παιχνίδι είναι οριστικά χαμένο από νωρίς, πρέπει να περιμένεις αναγκαστικά για 25 λεπτά. Σε ακραίες περιπτώσεις, το παιχνίδι ανατρέπεται και εκεί αλλάζουν όλα και το παιχνίδι αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλά είδη πρωταθλητών (champions) που μπορεί να διαλέξει  ο κάθε παίκτης ,αφού τους αγοράσει, με τους οποίους μπορεί να συμμετέχει σε κάθε παιχνίδι.

Ο κάθε ένας είναι μοναδικός και διαφέρει από τους άλλους στην εμφάνιση, στις επιθέσεις, στα αντικείμενα κλπ. Εάν το επιθυμεί κανείς, μπορεί να γραφτεί στο παιχνίδι πολύ απλά, μόνο εάν επισκεφθεί το επίσημο site της εταιρίας, το οποίο είναι:     http://www.leagueoflegends.com/playnow?redirect=http://www.leagueoflegends.com/. Η εγγραφή είναι απλή για όλους και δεν απαιτεί κάποιο χρηματικό πόσο. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να πληρώσει μονάχα αν το επιθυμεί καθώς το παιχνίδι είναι δωρεάν αλλά προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα κατόπιν ασφαλούς διαδικτυακής κατάθεσης συγκεκριμένων χρηματικών ποσών. Όπως θα διαπιστώσει όποιος γραφτεί στο παιχνίδι, θα πρέπει να κατεβάσει και το παιχνίδι αντίστοιχα που είναι αρκετά μεγάλο και θέλει λίγο χρόνο μέχρι να εγκατασταθεί στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή αλλά αξίζει τον κόπο και τον χρόνο. Αυτό, θα το διαπιστώσετε μόνοι σας!

Δημήτρης  Μουσουρούλης, ΙΒ1

Advertisements
This entry was published on Απρίλιος 13, 2011 at 8:53 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: