Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας Special Olympics 2011

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της Φλόγας για τους Special Olympics στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρωθιέρεια Ηλιάνα Συμεωνίδου, αθλήτρια Special Olympics Ρυθμικής Γυμναστικής, θα παραδώσει τη φλόγα στην Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 και εκείνη με τη σειρά της, στους πρώτους λαμπαδηδρόμους Έλληνες αθλητές, τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τη Γεωργία Γερακάρη.

Αμέσως μετά, η διεθνής ομάδα των λαμπαδηδρόμων θα ξεκινήσει το ταξίδι της, περνώντας αρχικά μπροστά από την Ακρόπολη, το Θέατρο Ηρώδoυ του Αττικού, το Μουσείο της Ακρόπολης, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, τη Βουλή και στη συνέχεια στο Ζάππειο Μέγαρο. Το πρωί της 10ης Ιουνίου, οι λαμπαδηδρόμοι θα χωριστούν σε τρεις ομάδες και το ταξίδι της Φλόγας της Ελπίδας θα ξεκινήσει.

Κατά το παραδοσιακό τυπικό των Special Olympics, τη Φλόγα πρόκειται να μεταφέρουν αθλητές των Special Olympics και 150 λαμπαδηδρόμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκπροσωπώντας τη χώρα τους, λειτουργούν ως «Φρουροί της Φλόγας της Ελπίδας».

Στις 25 Ιουνίου, την ημέρα της Τελετής Έναρξης, οι λαμπαδηδρόμοι θα περάσουν από το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος Αθηναίων και έπειτα, αφού περάσουν από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, θα καταλήξουν στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου η δάδα θα ανάψει τον βωμό σηματοδοτώντας επίσημα την Έναρξη των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, θα συμμετάσχουν πάνω από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από 180 χώρες, 3.000 κριτές/διαιτητές, 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών, 25.000 εθελοντές, ενώ τη διοργάνωση θα καλύψουν 3.000 δημοσιογράφοι απ΄ όλο τον κόσμο.

Πηγή: http://www.citypress.gr

Advertisements
This entry was published on Ιουνίου 8, 2011 at 8:13 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: