Εθελοντισμός στο I.B.


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του I.B. είναι το πρόγραμμα C.A.S. (Creativity, Action, Service). Μέρος αυτού του προγράμματος είναι η προσφορά εθελοντικής εργασίας σε κάποιου είδους οργάνωση είτε κοινωνική είτε φιλοζωική είτε περιβαλλοντική.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή στις 2 Οκτωβρίου οι μαθητές του IB1 επισκεφτήκαμε την έκθεση των εθελοντικών οργανώσεων στο Γκάζι, στην Τεχνόπολη με σκοπό να γνωρίσουμε τις δράσεις της κάθε οργάνωσης έτσι ώστε να αποφασίσουμε σε ποια από αυτές θα συμμετάσχουμε για το πρόγραμμα του C.A.S.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, μέσα από πλούσιο ενημερωτικό υλικό,  τις διάφορες οργανώσεις όπως τους Δρόμους Ζωής, την Greenpeace, το Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Ζώων και πολλές άλλες, να μιλήσουμε με τους εθελοντές και να τους κάνουμε ερωτήσεις. Το καλύτερο όμως κομμάτι ήταν ότι συμμετείχαμε και εμείς οι ίδιοι σε διάφορες δραστηριότητες, παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση με θέμα το θεατρικό παιχνίδι και πώς χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς και, με την καθοδήγηση των εθελοντών, συνεισφέραμε στην ψυχαγωγία των παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Ήταν μια πολύ θετική εμπειρία και μας βοήθησε να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να καταλάβουμε ότι όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές αρκεί να έχουμε όρεξη και να είμαστε δραστήριοι.

Ειρήνη Μακαρούνη

ΙΒ

Advertisements
This entry was published on Οκτώβριος 5, 2011 at 10:38 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: