Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011 η Β΄ Λυκείου επισκέφτηκε – στα πλαίσια των μορφωτικών επισκέψεων που οργανώνει το σχολείο μας-  το Ίδρυμα Ευγενίδου, γνωστό ως Πλανητάριο.
Παρακολουθήσαμε μία ψηφιακή προβολή με τίτλο «Το Άστρο της Ημέρας». Θέμα της ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό τον Ήλιο. « Ακολουθήσαμε» όλη την πορεία αυτού του πλησιέστερου σε μας άστρου, από τη γέννησή του ως και το μελλοντικό του θάνατο, από τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου και των Μάγια ως τα τελαευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια.

Μυστικά που έκρυβε και φαινόμενα που ακόμα μελετούν οι αστρονόμοι όπως η ενδεκαετής εμφάνιση και εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, η ασταμάτητη ροή του ηλιακού ανέμου, οι τεράστιες εκροές ύλης από το στέμμα του, η παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό του κ.λπ. .  αποκαλύπτονταν σε μας με μοναδικό τρόπο. Συναρπαστικά εφέ, εντυπωσιακές εικόνες και πλάνα, δημιουργούσαν την αίσθηση ότι βρισκόμασταν και εμείς στο διάστημα, ανάμεσα σε πλανήτες και νεφελώματα. Ήταν μια σημαντική επίσκεψη από την οποία αποκομίσαμε γνώσεις όχι μόνο για τον Ήλιο και την επιρροή του στη ζωή του ανθρώπου εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά και για τα τελευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά μας τηλεσκόπια.

Ιωάννα Κόκκωνα ΛΒ3

This entry was published on Οκτώβριος 12, 2011 at 7:37 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: