Μία Καλλιτεχνική Απόδραση στην Αθήνα

Το μάθημα Visual Art δεν θα ήταν ποτέ ολοκληρωμένο αν δεν εμπλουτιζόταν με επισκέψεις σε μουσεία και εκθέσεις ζωγραφικής κάθε μήνα.

Την Κυριακή στις 16 Οκτωβρίου 2011, οι μαθητές του IB1, IB2 και PreIB που παρακολουθούμε το μάθημα Visual Art, συναντηθήκαμε στο Μουσείο Μπενάκη στον Κεραμεικό για να θαυμάσουμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις: την έκθεση Αρχιτεκτονικής της Τράπεζας της Ελλάδος, μία δημιουργία του αρχιτέκτονα- ζωγράφου Δημήτρη Πικιώνη (1887-1968), ο οποίος σχεδίασε με το χέρι και με κάθε  λεπτομέρεια το κτίριο αυτό, και την έκθεση ζωγραφικής των Αγήνωρα Αστεριάδη (1898-1977)  και Damien Hirst (1965).

Η εξόρμησή μας όμως, δεν τελείωσε εκεί. Μετά από μία περιήγηση στα γραφικά στενά της Πλάκας βρεθήκαμε στο Θησείο, στο Μουσείο Ηρακλειδών,όπου είδαμε την υπέροχη έκθεση του Αμερικανού ζωγράφου Sol LeWitt (1928-2007). Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των έργων του είναι τα γεωμετρικά σχήματα και τα πλούσια χρώματα τα οποία δημιουργούν την ψευδαίσθηση του βάθους.

Ήταν μια ωραία εμπειρία η οποία παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θα μας μείνει αξέχαστη! Το καλύτερο μέρος της όμως ήταν ότι είχαμε και εμείς την ευκαιρία να ζωγραφίσουμε και να εμπνευστούμε από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που μας περιτριγύριζαν!

Ειρήνη Μακαρούνη IB1 

Advertisements
This entry was published on Οκτώβριος 20, 2011 at 9:16 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: