Τι είναι αυτό που το λένε… «ευτυχία»;

Ευτυχία είναι η ψυχική ικανοποίηση του ανθρώπου, που προέρχεται από την  εκπλήρωση των επιθυμιών και σκοπών του. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία, παρά μόνο στιγμές ευτυχίας.Στη σύγχρονη εποχή, οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία την υλική ευμάρεια, δηλαδή τα υλικά αγαθά, ενώ άλλοι τη δόξα, τα κοινωνικά αξιώματα και πολλά άλλα.

Στις μέρες μας δυστυχώς, τα υλικά αγαθά και η απόκτησή τους αποτελούν στόχο ζωής για πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν ότι κατ’ αυτό  τον τρόπο θα προσεγγίσουν την ευτυχία σε όλες τις μορφές της. Δεν γνωρίζουν όμως ότι τα υλικά αγαθά δεν εξασφαλίζουν την ψυχική γαλήνη και την προσωπική ευχαρίστηση αν ζει κανείς χωρίς να πιστεύει σε ηθικές αξίες, χωρίς να περιβάλλεται από ανθρώπους που τον αγαπούν, τον σέβονται και τον στηρίζουν σε κάθε βήμα της ζωής του.

Παρόλο που η ευτυχία ορίζεται διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο, υπάρχουν ορισμένα κοινά σημεία για όλους όπως η υγεία των αγαπημένων προσώπων, η υλοποίηση στόχων ζωής σε οποιονδήποτε τομέα, η εκπλήρωση των ποικίλων προσδοκιών , και το να εισπράττεις την αγάπη από τους συνανθρώπους ή την οικογένεια.

Στη σύγχρονη εποχή, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν οικονομικές, επαγγελματικές και ψυχολογικές δυσκολίες και συγχρόνως βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα .Γι’ αυτό το λόγο, έχοντας θετική σκέψη και αισιοδοξία, πρέπει να  απολαμβάνουν τις μικρές χαρές και τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής ώστε να αγγίξουν την ευτυχία και κατά κάποιο τρόπο να απελευθερώνονται από τις ανησυχίες που τους περιτριγυρίζουν.

Αγγελική Παρίτση ( Α2 Λυκείου)

Advertisements
This entry was published on Δεκέμβριος 14, 2011 at 9:09 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: