2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, είχαμε την ευκαιρία μια ομάδα μαθητών με τη βοήθεια του κ. Καζαμία, να γράψουμε το δικό μας ροκ κομμάτι με τίτλο «Πες όχι στο Τσιγάρο» έτσι ώστε να μεταδώσουμε τις δικές μας απόψεις και τα μηνύματά μας για το θέμα των κινδύνων και του εθισμού στο τσιγάρο.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου λοιπόν, πήγαμε στο Υπουργείο Παιδείας έτσι ώστε να παρουσιάσουμε το κομμάτι μας. Στιχουργός του κομματιού είναι η Εύη Μηνιάδη (ΛΒ1) ενώ την μουσική την έγραψαν οι καθηγητές Φώτης Σκαρμούτσος και Μιχάλης Ζέης. Οι μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν είναι: στις φωνές η Ναταλία Βαγγελάτου (IB1) και η Δήμητρα Ακρίβου (ΛΒ3), στα drums ο Δάνης Μακρίδης (ΛΒ3), στο μπάσο ο Γιάννης Μπαλαφούτας (ΛΒ1) και στις κιθάρες ο Δημήτρης Αντωνιάδης (ΛΑ4), ο Κωνσταντίνος Μπότσης (ΛΒ3) και η Ειρήνη Μακαρούνη (IB1). Παράλληλα με εμάς συμμετείχε και μια άλλη ομάδα παιδιών του Γυμνασίου μας η οποία, με την επίβλεψη του κ. Χρυσικού, πρόβαλε ένα βίντεο σχετικό με το κάπνισμα.

Αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να εκφράσουμε τις απόψεις μας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, αλλά και να παρακολουθήσουμε και τη δουλειά άλλων σχολείων που εκφράστηκαν και αυτά με ανάλογο τρόπο. Τέλος, χαιρόμαστε που για άλλη μια φορά το σχολείο μας κινητοποίησε και μας άφησε να εκφραστούμε μέσα από αυτό που αγαπάμε.

Ειρήνη Μακαρούνη (IB1)

Advertisements
This entry was published on Δεκέμβριος 19, 2011 at 7:15 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: