Η εκδρομή μας στην Αγγλία

Μία από τις δραστηριότητες που περιμένουμε με ανυπομονησία όλοι οι μαθητές του IB1 είναι η εκδρομή στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα στα πανεπιστήμια της Αγγλίας και της Σκωτίας.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 συναντηθήκαμε στο αεροδρόμιο και αναχωρήσαμε για το Λονδίνο. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε διάφορα  πανεπιστήμια όπως το UCL, το Kings College, το Central Saint Martins, το LSC και πολλά άλλα, να μιλήσουμε με διάφορους μαθητές και να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι πώς είναι η φοιτητική ζωή σε αυτά τα πανεπιστήμια. Εκτός όμως, από την εκπαιδευτική πλευρά της εκδρομής υπήρχε και η ψυχαγωγική.  Έτσι τις τρεις μέρες διαμονής μας στο Λονδίνο παρακολουθήσαμε μια θεατρική παράσταση, πήγαμε για ψώνια στην Oxford Street και στο Camden Market και επισκεφτήκαμε διάφορα μουσεία.

Την τέταρτη μέρα όμως, είχε έρθει η στιγμή να εγκαταλείψουμε το όμορφο Λονδίνο και να κατευθυνθούμε προς το Birmingham έτσι ώστε να επισκεφτούμε τα πανεπιστήμια του Warwick και του UCLAN. Τα δύο αυτά πανεπιστήμια μας εντυπωσίασαν όλους πάρα πολύ κυρίως επειδή ήταν διαφορετικά από εκείνα του Λονδίνου εννοώντας ότι δεν βρίσκονταν μέσα σε πόλη αλλά μέσα σε ένα τεράστιο campus. Η επόμενη στάση μας ήταν η πόλη του Εδιμβούργου. Παρόλο που την πρώτη μέρα προτιμήσαμε να επισκεφτούμε πανεπιστήμια έξω από την πόλη όπως το Dundee και το Saint Andrews, δεν παραλείψαμε να δούμε και πανεπιστήμια μέσα στο κέντρο όπως το University of Edinburgh, το Herriot Watt και το Napier. Η τελευταία μας στάση ήταν η Γλασκόβη με το φημισμένο της πανεπιστήμιο. Πολύ γρήγορα όμως, αυτή η ωραία εκδρομή έφτασε στο τέλος της και έτσι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου μετά από μια σύντομη βόλτα για shopping επιστρέψαμε και πάλι στην Αθήνα.

Γενικά, αυτή η εκδρομή, εκτός από τη διασκεδαστική της πλευρά, μας βοήθησε να ωριμάσουμε, να βάλουμε στόχους και να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι κάποια μέρα πολλοί από μας θα σπουδάζουν στα πανεπιστήμια του εξωτερικού.  Όσο για μένα, μπορώ να πω ότι ήταν μια από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής μου.

 

Ειρήνη Μακαρούνη IB1

This entry was published on 27 Φεβρουαρίου, 2012 at 9:21 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.