Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

εθνικό αρχαιολογικό μουσείο2Την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2012, οι μαθητές/τριες των τμημάτων Β΄1 και  Γ΄1 θεωρητικής κατεύθυνσης,  επισκεφτήκαμε το Εθνικό

Αρχαιολογικό Μουσείο. Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί ένα από τα επιβλητικότερα της Ελληνικής Ιστορίας. Είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα με σκοπό να διαφυλάξει αρχαιότητες από όλη την Ελλάδα  αλλά και τον κόσμο, προβάλλοντας την ιστορική ,πνευματική και καλλιτεχνική τους αξία παγκοσμίως.

Το Αρχαιολογικό μουσείο εξωτερικά μοιάζει  με ανάκτορο, καθώς η αρχιτεκτονική του είναι νεοκλασική και βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τα εκθέματά του. Αποτελείται από τρεις μεγάλους και επιβλητικούς ορόφους. Επιπρόσθετα, το μουσείο είναι χωρισμένο σε εποχές και γεγονότα, ξεκινώντας από την προϊστορική εποχή , με συλλογή γλυπτών ,αγγείων και μικροτεχνιών καθώς και εκθέματα της Κύπρου,  της Αιγύπτου, της  Σκιάθου  και των Κυκλαδίτικων νησιών,  και φτάνει μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Καθεμία από αυτές τις συλλογές, μας πληροφορεί για  τον πολιτισμό ,την τέχνη ,τα έθιμα και τις επιστήμες που αναπτύχθηκαν σε κάθε ιστορική περίοδο και άσκησαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.      Αρχαιολογικό μουσείο3

Εμείς, έχοντας περιορισμένο χρόνο καταφέραμε να δούμε γρήγορα αυτές τις εποχές και επικεντρωθήκαμε στο μηχανισμό των Αντικυθήρων όπου ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο στα ανοιχτά μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης. Είναι κατασκευασμένος  από μπρούτζο, και έχει προβληματίσει πολλούς επιστήμονες και ερευνητές για την λειτουργικότητά του.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία,  και χάρη στην ξεναγό μας, είχαμε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να γνωρίσουμε πτυχές του πολιτισμού μας, που τόσο έχει στιγματίσει ολόκληρο τον κόσμο!  Μείναμε ενθουσιασμένοι  για αυτό και σας προτείνουμε  να το επισκεφτείτε!!

Βαϊδάνη Στεφανία Β’1

_____________________________

Advertisements
This entry was published on Νοέμβριος 6, 2012 at 12:29 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: