Οι εντυπώσεις μας από τη θεατρική παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου»

Αμάρτημα μητρός μου1Στο πλαίσιο του θεσμού «Βραδιές Πολιτισμού» που έχει υιοθετήσει το σχολείο μας, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, με ενθουσιασμό και χαρά επισκεφθήκαμε το θέατρο «Τριανόν» και παρακολουθήσαμε την παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου»  του Γ.  Βιζυηνού. Η προσέλευση των μαθητών ήταν πράγματι εντυπωσιακή και συνοδευόμενοι από πολλούς καθηγητές μας, παρακολουθήσαμε την παράσταση με αμείωτο ενδιαφέρον.

Το αυτοβιογραφικό διήγημα του Γ. Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου», παρουσιάζεται χωρίς να γίνει καμία αλλαγή στη γλώσσα, αποτυπώνει το κοινωνικό πλαίσιο του 19ου αιώνα, τα ήθη και έθιμα της εποχής, ενώ καταφέρνει παράλληλα να ψυχογραφεί μοναδικά τους χαρακτήρες και να αποδίδει τη λεπτότητα και το βάθος των συναισθημάτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική επένδυση του έργου έγινε με ποιήματα του Γ. Βιζυηνού όπου μελοποιήθηκαν ειδικά για να αποδώσουν την τραγικότητα της ιστορίας στους θεατές.

Ο Ηλίας Λογοθέτης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Γεωργή αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα του Βιζυηνού. Μαζί του η Μαρία Ζαχαρή ενσαρκώνει τη μάνα με ένα συνταρακτικό μονόλογο στο τέλος, όπου και εξομολογείται το «Αμάρτημά» της στο Γεωργή.

Μαθητές και καθηγητές εντυπωσιάστηκαν και γοητεύτηκαν από την παράσταση. Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!!

Κατερίνα Παναγιωτάκη ΛΑ΄1 Αμάρτημα μητρός μου2

Advertisements
This entry was published on Δεκέμβριος 9, 2012 at 8:48 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: