Ο Πανεπιστημιακός καθηγητής Γιώργος Δάσιος στο σχολείο μας

ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΣΙΟΣΤην Πέμπτη 13  Δεκεμβρίου  2012, η Γενική Διεύθυνση και το τμήμα Μαθηματικών του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με ιδιαίτερη χαρά φιλοξένησαν  τον καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γεώργιο Δάσιο.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Τα μαθηματικά έξω από τη σχολική τάξη». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο θέατρο του πολιτιστικού κέντρου Δαϊς και την τίμησαν με την παρουσία  τους η Γενική Διεύθυνση,  οι καθηγητές του σχολείου και  πλήθος μαθητών μας. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν και μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου συνοδευόμενοι από το καθηγητή τους κ. Ηλία Κωνσταντόπουλο.

Μέσα από μία αναλυτική και κατατοπιστική παρουσίαση, ο κ. Δάσιος κατέδειξε τη χρησιμότητα των Μαθηματικών στην καθημερινή ζωή, την οποία δε γνωρίζει ούτε έχει χρόνο να πληροφορηθεί ο σημερινός μαθητής του απαιτητικού Λυκείου. Οι μαθητές παρακολούθησαν  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την  ομιλία από την οποία αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μετά την παρουσίαση του κ. Δάσιου, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

Χρήστος Σταύρου, μαθηματικός Εκπαιδευτηρίων Δούκα

 

Advertisements
This entry was published on Δεκέμβριος 20, 2012 at 9:03 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: