Επιχειρηματικότητα

Αποταμίευση-Επένδυση : Χρηματιστήριο & Καταθέσεις

επιχειρηματικότηταΗ Αʼ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Α. Στριφτάρα,  εργάζεται στο project: Αποταμίευση-Επένδυση : Χρηματιστήριο & Καταθέσεις,  με σκοπό να γίνει κατανοητό από τους μαθητές πως λειτουργούν οι επενδύσεις του Χρηματιστηρίου και οι καταθέσεις σε τράπεζες, πράγματα χρήσιμα και λειτουργικά για όλους που πολλές φορές προκαλούν σύγχυση σε όσους δεν γνωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στους όρους.

Επιπλέον,  θα διαπιστωθούν οι διαφορές κερδοσκόπων-επενδυτών και θα γίνουν αντιληπτοί οι κίνδυνοι που μπορεί να κρύβει το Χρηματιστήριο. Η εργασία θα διαρκέσει 2 μήνες. Οι μαθητές χωρίζονται σε ομάδες των δυο ή δουλεύουν ατομικά ξεκινώντας με το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σκοπός τους είναι να αυξήσουν το αρχικό τους ποσό. Έχουν το δικαίωμα 8 αγοραπωλησιών συνολικά και μπορούν να αγοράσουν μετοχές έως και 5 επιχειρήσεων. Ακόμα έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν μέρος των χρημάτων τους σε λογαριασμούς προθεσμίας (επιτόκιο 6%) & ταμιευτηρίου (επιτόκιο 4%). Είναι απαραίτητο κάθε κίνηση τους να καταγράφεται στο φυλλάδιο που τους έχει δοθεί εβδομαδιαίως  έτσι ώστε στο τέλος της εργασίας να καταλάβουν τα τυχόν λάθη τους και να αποκτήσουν τις αναγκαίες γνώσεις για την λειτουργία του Χρηματιστηρίου και των μορφών των καταθέσεων.

Σπύρος Σπυράκος  ΛΑʼ4

Advertisements
This entry was published on Ιανουαρίου 7, 2013 at 12:53 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: