Επίσκεψη στο «Μουσείο Λαϊκών Οργάνων» του Φοίβου Ανωγειανάκη

 Επίσκεψη στο μουσείο λαικών οργάνωνΣτο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας «Παραδοσιακή Μουσική και Χοροί – Εθνομουσικολογία», οι μαθητές τoυ τμήματος Α΄3  Λυκείου και η υπεύθυνη καθηγήτρια Ελένη Ανδριανοπούλου, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, επισκέφτηκαν το Μουσείο Λαϊκών Οργάνων που βρίσκεται στην περιοχή Αέρηδες της Πλάκας.  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν τα Ελληνικά παραδοσιακά μουσικά όργανα, μέσα από τη μεγάλη  συλλογή του μουσείου.

Συγκεκριμένα παρακολούθησαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου, το πρώτο με τίτλο «Ας γνωρίσουμε τα ελληνικά λαϊκά όργανα» και το δεύτερο «Κουδούνια κουδουνάκια, ήχοι μαγικοί, μουσικοί και χρηστικοί», από τον καθηγητή κ. Γ.Περάκη.

Με αφορμή την ερευνητική τους εργασία, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα εκθέματα και το γενικότερο θέμα του μουσείου, οι μαθητές με ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα προγράμματα του μουσείου και διατύπωσαν ερωτήσεις χρήσιμες για την υλοποίηση της εργασίας τους.

 

Advertisements
This entry was published on Φεβρουαρίου 27, 2013 at 11:36 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: