«Ομιλία του Kαθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο σχολείο μας»

Καθηγητής μΟΥΣΙΚΟΛΟΓΊΑΣ Κάβουρας 1Την Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013, επισκέφτηκε το σχολείο μας  ο κ. Π. Κάβουρας. Ο κ. Κάβουρας διδάσκει μαθήματα Ανθρωπολογίας και Εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως εκλεγμένο μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στο αντικείμενο «Πολιτισμική Ανθρωπολογία» (Εθνογραφία της Παραδοσιακής Μουσικής).

Ο  καθηγητής παρακολούθησε την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας που πραγματοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Α΄3 Λυκείου, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Ελένης Ανδριανοπούλου. Την παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας παρακολούθησε και το τμήμα Α΄2 του Λυκείου. Το θέμα της εργασίας ήταν «Παραδοσιακή μουσική και Χορός – Εθνομουσικολογία». Στη συνέχεια ο καθηγητής μίλησε στους μαθητές για τη σχέση του ανθρώπου και των πολιτισμών με τη μουσική, την «Πολιτισμική Ανθρωπολογία». Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήσεις και να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το θέμα της εργασίας τους αλλά και γενικότερα για την Εθνογραφία της Παραδοσιακής Μουσικής.Καθηγητής μΟΥΣΙΚΟΛΟΓΊΑΣ Κάβουρας2

Ελένη Ανδριανοπούλου, Καθηγήτρια Πληροφορικής Εκπαιδευτήριων Δούκα

Advertisements
This entry was published on Μαρτίου 12, 2013 at 2:47 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: