«Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, συμμετέχουν στο Athens Model United Nations»

MUN ΦΩΤΟ2Στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2013,  έξι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας, πήραν μέρος στο 16ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, γνωστό και με την ονομασία Athens Model United Nations (AMUN).

Το συνέδριο διήρκησε συνολικά τρείς ημέρες (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Οι μαθητές μας φέτος, εκπροσωπούσαν το Ιράν. Ο κάθε μαθητής βρισκόταν σε διαφορετική επιτροπή με διαφορετικά θέματα συζήτησης.

Το συνέδριο έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να μελετήσουν σε βάθος την παραπάνω χώρα, την πολιτική τους, τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους, αλλά γενικότερα και άλλες χώρες. Επιπλέον, σε κάθε επιτροπή υπήρχαν δύο θέματα συζήτησης παγκοσμίου ενδιαφέροντος στα οποία έπρεπε να βρεθούν ενδεικτικές λύσεις από τους εκπροσώπους κάθε χώρας. Μέσα από συμμαχίες χωρών, δημιουργούνταν δύο με τρεις τελικές προτεινόμενες λύσεις για το κάθε ζήτημα και στη συνέχεια μέσω Debate είτε απορρίπτονταν, είτε εγκρίνονταν.MUN ΦΩΤΟ3

Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε πως δεν υπήρχαν ούτε νικητές αλλά ούτε και χαμένοι! Όλοι οι μαθητές συνεργάστηκαν για το κοινό καλό, απέκτησαν σημαντικές και χρήσιμες γνώσεις, ανέπτυξαν τις ικανότητές τους στην επιχειρηματολογία, καθώς παρουσίασαν στους υπόλοιπους την γνώμη της χώρας τους πάνω σε κάθε ζήτημα, και στην συνεργασία τους με άλλους. Επιπρόσθετα έμαθαν πώς να συμμορφώνονται και να ακολουθούν τους κανόνες σε ανάλογες περιστάσεις.

Να μην ξεχάσουμε βέβαια να αναφέρουμε πως μέσα από τρείς, κουραστικές από τη μία, καρποφόρες και ενδιαφέρουσες από την άλλη ημέρες, οι μαθητές μας έκαναν και καινούργιες φιλίες!

Μοναδική εμπειρία, που θα θέλαμε να διαρκέσει περισσότερο!!!

MUN ΦΩΤΟΙΡΑΝ

Επιτροπές

Πολιτική: Κλειώ Βουλγαράκη (Α4/Λ)

Αφοπλισμού:  Χρήστος Κωνσταντόπουλος (Γ2/Γ)

Κοινωνική και Ανθρωπιστική:  Δημήτρης Μπούσουλας ( (Γ1/Γ)

Πληροφορικής και Τεχνολογίας:   Ιάσων Δουγένης (Β2/Λ)

Κοινωνική και Οικονομικών:  Σπύρος Καλογερόπουλος (Α4/Λ)

Παγκόσμιας Υγείας: Σπύρος Σπυράκος ( Α4/Λ)  ΠΡΕΣΒΗΣ

Κλειώ Βουλγαράκη, ΛΑ΄4

Advertisements
This entry was published on Απρίλιος 8, 2013 at 9:18 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: