Επίσκεψη στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη

assets_LARGE_t_420_54250900_type12128Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, οι μαθητές του Β1 λυκείου του σχολείου μας, στο πλαίσιο των μορφωτικών επισκέψεων, επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β & Μ Θεοχαρακη. Είδαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την θεματική έκθεση  ‘Ζωγραφισμένα’ στην οποία  40 σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί, με αφορμή τον εορτασμό από τα 150 χρόνια από την γέννηση του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, αντλούν εικόνες και μηνύματα μέσα από τα έργα του .

Στο σχολείο με την καθοδήγηση του φιλόλογου μας κ. Γ. Νταουλτζή, ερευνήσαμε στοιχεία που αφορούν στη βιογραφία και το έργο του Έλληνα ποιητή. Ανά ομάδες αναλύσαμε μερικά ποιήματά του, ώστε να είμαστε σχετικά ενημερωμένοι για το τι πρόκειται να  παρακολουθήσουμε  στην επίσκεψη μας.

Στο ίδρυμα Θοχαράκη ξεναγηθήκαμε, μελετήσαμε ζωγραφικούς πίνακες εμπνευσμένους από τη μορφή και το έργο του Καβάφη, χειρόγραφα του ποιητή κ.λπ. και διαπιστώσαμε πως η συγκεκριμένη έκθεση αποκαλύπτει τις φιλοσοφικές, ιστορικές  καθώς και ηδονικές αντιλήψεις που παρουσίαζε με τα ποιήματα του.

Στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Αντώνη Φωστιέρη έναν από τους σημαντικότερους ποιητές  της εποχής μας , στο καφέ του ιδρύματος.

Κλείνοντας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το σχολείο μας και τον διοργανωτή καθηγητή για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση.

Αναστασία Αρτεμιάδη Λ Β’1

 

Advertisements
This entry was published on Νοέμβριος 10, 2013 at 5:36 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: