Στη θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΘέατρο 104 Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Στην προσπάθειά μας να φέρουμε σε επαφή τους μαθητές μας με έργα πολιτισμού υψηλής ποιότητας παρακολουθήσαμε , εκτός σχολικού προγράμματος (την Κυριακή 9/2/14), με πρωτοβουλία του φιλολόγου κ. Γ. Νταουλτζή και με τη συνοδεία του ίδιου και του φιλολόγου κ. Αν. Μυκωνιάτη, την θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο».

Στο δράμα αυτών δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων. Το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», ένα από τα πρώτα έργα του William Sheakspeare, γραμμένο το 1595 περιγράφει έναν από τους μεγαλύτερους και τους πιο τραγικούς έρωτες όλων των εποχών.

Ο Κώστας Γάκης σε συνεργασία με την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, σκηνοθέτησαν και διασκεύασαν το κλασσικό έργο πάνω στην βασική ιδέα ότι οι δύο πρωταγωνιστές του έργου επιστρέφουν ως φαντάσματα στην εποχή μας. Ο χρόνος παγώνει για μια στιγμή και τα δύο μοναχικά φαντάσματα έρχονται σαν μια έκρηξη, σαν δυο εφήμερα πεφταστέρια που σε λίγο θα σβήσουν, για να ξαναζωντανέψουν μέσα απ’ το δικό τους πια πρίσμα την ιστορία τους, την πιο ξακουστή ιστορία έρωτα και θανάτου στον κόσμο. Ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και ντύνονται με τους ρόλους όλου του έργου προκειμένου να μας μεταφέρουν τα πάθη και τα παθήματα των δυο ερωτευμένων εφήβων.

Στο τέλος της παράστασης μαθητές και καθηγητές συνομιλήσαμε με τους ηθοποιούς για την παράσταση!

 

Advertisements
This entry was published on Φεβρουαρίου 28, 2014 at 11:01 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: