Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης 2014

web_career_daysΓια 19η συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΤΕΠ), η Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των μαθητών του Λυκείου, όσον αφορά στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

Φέτος, κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς, ήταν ο κ. Χάρης Μακρυνιώτης, Μanaging Director της Endeavor Greece. Ο κ. Μακρυνιώτης μίλησε για το μέλλον της απασχόλησης στην Ελλάδα, τις επαγγελματικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται κάθε μέρα στη χώρα μας, την παγκόσμια νοοτροπία και, τέλος, για την προσωπική εγρήγορση ώστε να αντιλαμβάνεται και να αξιοποιεί, ο καθένας για τον εαυτό του, τις σημαντικές αλλαγές που βιώνουμε.

Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από καταξιωμένους επαγγελματίες, ειδικούς επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών -πολλοί από τους οποίους ήταν απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα – για διαφορετικές ειδικότητες του ενδιαφέροντός τους και να αποκτήσουν έτσι, σφαιρικότερη άποψη για τον τομέα που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν. Ορισμένοι από τους ομιλητές ήταν ο κ. Κ. Μ. Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Διευθυντής  Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο Δρ Θ. Αναγνωστόπουλος, Μοριακός Βιολόγος/Science Communicator, η κ. Μ. Μουζακίτη , Επικοινωνιολόγος, Senior Account Manager στην Communication EFFECT, ο κ. Χ. Τσέβης, Visual Designer και πολλοί άλλοι.

Advertisements
This entry was published on Απρίλιος 26, 2014 at 4:09 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: