Ο ρόλος της γυναίκας

imagesVOJGWV8FΗ θέση και ο ρόλος της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο πέρασε από διάφορα επίπεδα και είναι πρόσφατοι οι αγώνες που έδωσε το γυναικείο φύλο για την εξίσωσή του με τους άνδρες.

Η κοινωνία σε κάθε εποχή, συμπεριφέρεται μειονεκτικά προς την γυναίκα και αυτό το φαινόμενο συνεχίζεται σε κάποιες περιοχές μέχρι και σήμερα. Αναμφισβήτητα, στο παρελθόν, το γυναικείο φύλο είχε ασήμαντο ρόλο σε όλες τις χώρες. Ωστόσο, στην Ανατολή ήταν ανύπαρκτη. Ήταν απλώς  ένα  κτήμα που δεν είχε λόγο, βούληση και ελευθερία. Η γυναίκα στις ανατολικές περιοχές λαμβάνει εντολές από τον άνδρα της όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών. Επιπρόσθετα, το θέμα της ανατροφής των παιδιών είναι ενδεικτικό της κατώτερης κοινωνικής της θέσης στο Ισλάμ.untitled1

Η μεγάλη αλλαγή έγινε τον 19ο αιώνα όταν η γυναίκα άρχισε να εργάζεται έξω από το σπίτι. Παρά τις άθλιες συνθήκες δουλειάς, την απάνθρωπη μεταχείριση και το εξοντωτικό ωράριο, άρχισε να αποκτά τη θέση της στην κοινωνία. Μετά από σκληρούς αγώνες των γυναικών και ύστερα από ποικίλες συζητήσεις, δύνεται στην ελληνίδα μητέρα το δικαίωμα ψήφου υπό όρους.

 

Παναγιώτα Παπουτσή, Α2’ Λ

Advertisements
This entry was published on Οκτώβριος 21, 2014 at 7:44 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: