Εξόρμηση στο πρώτο των Μουσείων…!

φωτογραφία 3Kαι ήρθε επιτέλους η ώρα να επισκεφθούμε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των μορφωτικών επισκέψεων της Α΄ Λυκείου! Αν και η ημέρα της Πέμπτης 23/10 ξημέρωνε συννεφιασμένη, ήμασταν όλοι σε καλή διάθεση. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μόνον ώρα και στις 08:50 ήρθε στο τμήμα η υπεύθυνη καθηγήτρια κα Χαδιάρη με τον κο Σταυρόπουλο για να φύγουμε.

Δεν πέρασαν ούτε 15’ μέχρις ότου να επιβιβαστούμε στο σχολικό με προορισμό το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδος. Με τ’ ακουστικά στα αυτιά, με την παρέα των γύρω φίλων και τ’ αστεία τους και τη γραφική απάθεια των πολυκατοικιών δεξιά κι αριστερά της Λ. Κηφισίας, η διαδρομή φάνηκε αρκετά σύντομη. Αποβιβαστήκαμε μπροστά στο μεγάλο κήπο – πρόδομο της κεντρικής εισόδου του μουσείου – επί της Πατησίων και ομαδικώς μπήκαμε μέσα. Υπήρχε μία γενικότερη αναστάτωση αν σκεφτεί κανείς ότι δεξιά κι αριστερά ήταν διασκορπισμένοι μαθητές άλλων σχολείων αλλά και τουρίστες. Εμείς κατεβήκαμε στο εντευκτήριο του μουσείου όπου επί μία ώρα συζητούσαμε μεταξύ μας, με κάποιους να τρώνε από το φούρνο του, μέχρι να φτάσει η ξεναγός. Και πάλι η ώρα πέρασε γρήγορα μ’ αυτά και μ’ εκείνα, οπότε μόλις μας ειδοποίησαν βρεθήκαμε και πάλι στην Υποδοχή του μουσείου όπου μας περίμενε η ξεναγός.

Αφού χαιρετηθήκαμε, μάς έκανε μία εισαγωγή σε ορισμένα εκθέματα του Τμήματος της Νεολιθικής Εποχής, του Τμήματος της Κυκλαδικής Τέχνης και τέλος ασχοληθήκαμε σχολαστικά με το Τμήμα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού. Περιηγηθήκαμε με ενδιαφέρον στην αίθουσα του μυκηναϊκού κόσμου όπου είδαμε αγγεία, τοιχογραφίες, κοσμήματα, όπλα και άλλα πολλά σημαντικά ευρήματα ενός από τους μεγαλύτερους πολιτισμούς που ήκμασε κατά τους αρχαίους χρόνους. Η ώρα πέρασε και φτάσαμε στο τέλος της ξενάγησης. Μέχρι να ειδοποιηθεί ο οδηγός του σχολικού αφεθήκαμε σε μία κεντρική αίθουσα που είχε μετατραπεί σε σκηνή, αφού έπαιζε κλασική μουσική μία μεγάλη ορχήστρα- απόλυτα εναρμονισμένη  με τα λαμπρά ευρήματα που εκτίθονταν δεξιά και αριστερά της αίθουσας.

φωτογραφία 5Όταν φτάσαμε στο σχολείο και στο τμήμα μας,  όπως μας είχε γίνει ήδη γνωστό από τον κο Νταουλτζή, με τη βοήθεια των δύο καθηγητών  μας, της κας Χαδιάρη και του κ. Σταυρόπουλου,  υποβάλαμε μία ηλεκτρονική αξιολόγηση της επίσκεψής μας στο LMS.

Αναμένουμε τώρα την επόμενη!

Γεράσιμος Σιώκος  Α4′ Λ

Advertisements
This entry was published on Οκτώβριος 28, 2014 at 8:29 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: