Ισότητα των δύο φύλων

imagesTF1ZM4QBΠάντα υπήρχε και θα υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο φύλων το οποίο προκύπτει από τον τρόπο αντιμετώπισης του ατόμου από τον κοινωνικό του περίγυρο λόγω της φύσης του. Συχνότατα λοιπόν, σε όλες τις περιόδους και τις πτυχές της ιστορίας, οι γυναίκες αντιμετωπίζονταν με ακραία αυστηρότητα και ως  υποδεέστερα όντα που αποτελούσαν μέσα αναπαραγωγής με σκοπό τη διαιώνιση του είδους, χωρίς φυσικά να έχουν και να υποστηρίζουν κάποια γνώμη για τα κοινά.

Με τη πάροδο πολλών χρόνων, οι γυναίκες κατάφεραν να καταρρίψουν αρκετά από τα κοινωνικά στερεότυπα. Φτάνουμε πλέον στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, που θα τολμούσα να αποκαλέσω προοδευτικό, και κατά το οποίο σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε ορισμένους τομείς, μία εκ των οποίων είναι και το δικαίωμα της ψήφου για τις γυναίκες στις περισσότερες χώρες της δύσης. Δυστυχώς όμως,  πολλές από τις τριτοκοσμικές χώρες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες με τον προαναφερθέντα απαράδεκτο τρόπο.

Αλέξανδρος Ανδρικόπουλος Α2΄ Λ

Advertisements
This entry was published on Οκτώβριος 30, 2014 at 10:30 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: