Περιήγηση στην αίθουσα του Αιγυπτιακού Πολιτισμού

DSC_5561Την Πέμπτη 23/10/14 η τάξη μας Λ Α’3 επισκέφθηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο στο πλαίσιο της 1ης μορφωτικής επίσκεψής μας. Πιο συγκεκριμένα ξεναγηθήκαμε στην αίθουσα του Αιγυπτιακού πολιτισμού. Ήταν σίγουρα μια παρα πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη. Αρχικά πρέπει να αναφερθεί ότι είχαμε δουλέψει στην τάξη πάνω στον αιγυπτιακό πολιτισμό και είχαμε καποιες βασικές αλλά πολύ χρήσιμες γνώσεις. Ήμασταν σε θέση πλέον να συνδυάσουμε αυτά τα οποία γνωρίζαμε με αυτά που βλέπαμε. Ήρθαμε σε επαφή με αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή, μάθαμε για τις πυραμίδες, τους γραφείς και τους ιερείς, τους Φαραώ, τη γραφή της εποχής και πολλά άλλα. Είναι βέβαιο πως είναι διαφορετικό να έρχεσαι σε επαφή με τέτοια θέματα στην τάξη και αλλιώς μέσα σε μία πιο ευχάριστη αίθουσα που όλα ‘’ζωντανεύουν’’ μπροστά σου. Το καλύτερο όμως, κομμάτι ήταν όταν τελειώσαμε την ξενάγηση και ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στο ερωτηματολόγιο, που ετοίμασε ο καθηγητής μας κος Μυκωνιάτης και είχαμε όλοι στις ηλεκτρονικές συσκευές μας. Υπήρχαν 41 ερωτήσεις τις οποίες έπρεπε κάθε μαθητής να απαντήσει ξεχωριστά. Έπρεπε να κάνουμε κύκλους στους διαδρόμους, να διαβάζουμε τις επιγραφές των μνημείων και ταυτόχρονα να απαντάμε τις ερωτήσεις.

Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία όχι μόνο πέρασε ευχάριστα η ώρα αλλά μπορέσαμε να μάθουμε και να συγκρατήσουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες γι’αυτόν τον εκπληκτικό πολιτισμό. Τέλος ήταν μία πάρα πολυ ευχάριστη και καλά οργανωμένη επίσκεψη που σίγουρα θα ήθελα να ξαναδιοργανώσουμε.

 

Στελίνα Μανωλά, Α3’ Λ

Advertisements
This entry was published on Νοέμβριος 6, 2014 at 8:41 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: