Μορφωτική Επίσκεψη στη ΓΑΔΑ

10751901_782328988490293_1771378640_nΜετά από αρκετό καιρό εντατικής προετοιμασίας, έφτασε η ώρα και για το τμήμα του Pre-IB να μεταβεί στην πρώτη του για τη σχολική χρονιά μορφωτική επίσκεψη, σε παραλληλία με το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας με κεντρικό θέμα το «ηλεκτρονικό έγκλημα». Έτσι, την προηγούμενη Παρασκευή, 31/10, όλοι οι μαθητές του τμήματος, μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Γκόκα Σταυρούλα, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να συναντηθούν με τον Ταξίαρχο αυτής, κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Τη μέρα της εκδρομής, όλα κύλησαν ομαλά. Με την προεργασία να είχε ήδη γίνει εντός ωρολογίου προγράμματος στα προηγούμενα μαθήματα «Ερευνητικής Εργασίας» και με τους μαθητές να έχουν οργανωθεί και προετοιμάσει τις ενημερωτικές ερωτήσεις και τις απορίες τους, το πρόγραμμα της εκδρομής εκκινήθηκε την 2η διδακτική ώρα, όταν οι συνοδοί καθηγητές κ. Γκόκα, κ. Κωτσάνης και κ. Σταύρου, συγκέντρωσαν όλο το τμήμα στα σχολικά λεωφορεία.

Η μετακίνηση ήταν σύντομη και πολύ γρήγορα μεταβήκαμε στο μεγαλοπρεπές κτήριο της ΓΑΔΑ (Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής) και στο επιβλητικό αίθριο όπου αναμείναμε την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης, με την ευγενική φιλοξενία της υπηρεσίας να μας έχει προσφέρει χυμούς και σνακ προς όλη την ώρα που περιμέναμε.

Η συνάντηση ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί με μια πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση από τον Υποδιευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον διέθεταν για εμάς τα ενημερωτικά βίντεο που προβλήθηκαν και μας εμφύσησαν την προσοχή σχετικά με τους πιθανούς – για τους νέους – κινδύνους στον αχανή κόσμο του διαδικτύου. Στη συνέχεια, μας καλωσόρισε ο ίδιος ο Ταξίαρχος που μας μίλησε ανοιχτά περί των υποθέσεων που αναλαμβάνει η υπηρεσία που διοικεί, μας έκανε γνωστά τα τελευταία κρούσματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος πλήθος χρηστών του Ιστού, ενώ μας προσέφερε χρήσιμες συμβουλές για μια επισφραγισμένα ασφαλή ψηφιακή ζωή.

Με το μήνυμα «Ναι στο Διαδίκτυο, αλλά με περίσκεψη» έληξε – μετά και από τις δικές μας ερωτήσεις – η δίωρη συνέλευση, με τους μαθητές να έχουν συνειδητοποιηθεί πλήρως ως προς τις νέες προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να έχουν εμπλουτίσει τις γνώσεις τους σημαντικά. Η δημιουργική συζήτηση που αμέσως πυροδοτήθηκε ανάμεσά μας βέβαια, δε μπορούσε παρά να συνεχιστεί και κατά τη στάση που πραγματοποιήσαμε για μεσημεριανό γεύμα. Κατά τον τρόπο αυτό λοιπόν, ολοκληρώθηκε η δημιουργικότατη αυτή ημέρα, με το ραντεβού μας με την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ανανεώνεται για την επίσκεψη του επιτελείου στο σχολείο μας, όπου, στην παρουσίασή τους, θα υπάρχει μια ειδική συμμετοχή απ’ το σχολείο μας!

 

Δημήτρης Ντάρας, Α1 Λ

Advertisements
This entry was published on Νοέμβριος 20, 2014 at 10:34 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: