Συμμετοχή στην έκθεση Education UK

Βρετανικά ΠανεπιστήμιαΚατά τον περασμένο μήνα, μια ομάδα μαθητών του τμήματος Pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα συμμετείχαν σε μια επίσκεψη οργανωμένη εξ’ ολοκλήρου από το συμβούλιο του τμήματός τους στην ημερίδα του EducationUK, μια διήμερη έκθεση των μεγαλύτερων βρετανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Στην Αθήνα, η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λ. Συγγρού, με υποστήριξη από το Βρετανικό Συμβούλιο και την Πρεσβεία του ΗΒ στην Ελλάδα.

Κατά την επίσκεψή τους εκεί, οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια αυτά – πολλές φορές και φοιτητές αυτών, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα για τις σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, το καθεστώς λειτουργίας των πανεπιστημίων της Αγγλίας, καθώς και να επιλύσουν τυχόν απορίες τους σχετικά με τη ζωή στην ξένη χώρα, την εκπαίδευση και τις πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης εκεί. Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε την πηγή για περαιτέρω περίσκεψη και ενδοσκόπηση ως προς τις βλέψεις των μαθητών στο φοιτητικό τους μέλλον, βήμα απαραίτητο πριν από την επιλογή μεταξύ του Ελληνικού και του Διεθνούς προγράμματος σπουδών που θα λάβει χώρα την επόμενη χρονιά. Αποκορύφωμα της επίσκεψης στάθηκε βέβαια η συνάντησή μας με το Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα, ο οποίος μετέφερε τον θαυμασμό του για το ενδιαφέρον και την ανοιχτή σκέψη ως προς τον προορισμό και τον τομέα σπουδών των παιδιών, ενώ την ίδια στιγμή, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους σε διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό που κάλυπτε την εκδήλωση. Σε γενικό επίπεδο, φάνηκε πως η μαθητικά οργανωμένη αυτή δράση αποτέλεσε όχι μόνο μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη για τη μαθητική κοινότητα του Pre-IB, αλλά και μικρογραφία μιας πρακτικής αναγκαίας για την ανάπτυξη των οριζόντων των μαθητών, στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους για όλους τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον τους, είτε αυτοί οδηγούν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Δημήτρης Ντάρας, Α1′ Λ

Advertisements
This entry was published on Ιανουαρίου 22, 2015 at 10:06 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: