Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Ο Ταξίαρχος Μ. Σφακιανάκης ενημερώνει τους μαθητές μας

SfakianakissΣε μια εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση, ο Ταξίαρχος Μ. Σφακιανάκης, Διοικητής της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωσε, συμβούλευσε και παρότρυνε μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού περιβάλλοντος.

Πρωταρχικός στόχος ήταν η έγκυρη πληροφόρηση όσον αφορά στο διαδίκτυο και  τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ενδεδειγμένη χρήση του,  αλλά και από την ταχύτατη διάδοση των διαδραστικών τεχνολογιών.

Με μια ιδιαίτερα μεστή ομιλία, ο Ταξίαρχος και εξειδικευμένοι εκπρόσωποι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέφεραν τα μυστικά της ασφαλούς πλοήγησης, τονίζοντας παράλληλα, τη συμβολή της υπηρεσίας ώστε να παρέχεται ένα πλαίσιο προστασίας.

Άλλωστε, η παρουσία των νέων τεχνολογιών δεν ελλοχεύει μόνο κινδύνους.  Πρέπει να είμαστε σε θέση να κατανοούμε παράλληλα τις ευκαιρίες και τα πολλαπλά οφέλη που αποφέρει η ανάπτυξή τους στον πολίτη του 21ου αιώνα. Χρειάζεται επαγρύπνηση και συνεργασία μεταξύ γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών ώστε να αντιμετωπίζονται οι απειλές και ο νέος ψηφιακός κόσμος να αποτελεί ασφαλές περιβάλλον εξέλιξης.

This entry was published on Φεβρουαρίου 24, 2015 at 9:10 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: