Επιστροφή στο σπίτι μας!

του Σιώκου Γεράσιμου (Λ΄Β1)

 «Τα σπίτια μοιάζουν με τους ανθρώπους που τα κατοικούν» Βίκτωρ Ουγκώ

 

untitledΝα ‘μαστε λοιπόν! Εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε παλιά, εκεί απ’ όπου κάποιοι τώρα ξεκινούν. Ίδια πρόσωπα και νέα έκαναν την εμφάνισή τους στο πρωινό καλωσόρισμα, στην ώρα της προσευχής, ενώ δεν έλειψαν από τη σκέψη μας και πρόσωπα που έλειπαν. Όλοι ένα χρόνο μεγαλύτεροι. Οι μαθητές της περσινής Γ΄ Γυμνασίου (Σχ. Έτος 2014 – 2015), Α΄ Λυκείου πια. Οι μαθητές της τότε Α΄ Λυκείου μετακόμισαν μια δυο αίθουσες πιο ‘κει και τέλος οι μαθητές της τότε Β΄ Λυκείου, τώρα στην τελευταία τάξη..

Κάνοντας τον απολογισμό του περσινού σχολικού έτους 2014 – 2015, το οποίο πέρασε αστραπιαία, χωρίς καν να το καταλάβουμε (τουλάχιστον το χαρήκαμε), θέλω να πιστεύω πως και η φετινή χρονιά θα είναι το ίδιο συναρπαστική και γεμάτη από όλα όσα χαρακτηρίζουν τη σχολική μας κοινότητα.

Εντάξει, ίσως χρειαστούμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε το πρωινό ξύπνημα, αλλά όλα αλλάζουν στο κλίμα του σχολείου, γιατί όπως και να το κάνουμε άλλη αίγλη έχει το Λύκειο συγκριτικά με τις άλλες βαθμίδες…

Λίγο άγχος από ‘δω, λίγη πλάκα από ‘κει και ξεκινάμε μαζί τη χρονιά! Μία ακόμη χρονιά εδώ, σταθεροί. Είδαμε τους συμμαθητές μας, καινούργιους και παλιούς, θυμηθήκαμε εκείνους που δεν είναι πια μαζί μας και με τούτα και με ‘κείνα φτάσαμε στα τμήματά μας. Στην Α΄ τάξη, το Θεωρητικό έχει επιτέλους παραπάνω από δυο αγόρια από την περσική χρονιά όπου ήμουν μόνος μου με μια ντουζίνα συμμαθήτριες να καταγράφει μάλλον ιστορικό ρεκόρ! Στη Β΄ Λυκείου τα δύο θετικά (ένα Θετικό Πολυτεχνειακών- Ιατρικών Σχολών κι ένα Οικονομικό) και το θεωρητικό με τους μαθητές να θυμόμαστε την περσινή χρονιά. Η Γ΄ Λυκείου έχει την ίδια διάθεση για πλάκα και για γέλιο, αλλά και για δουλειά.… Όλοι εδώ!

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό με τον ιερέα που μας συνοδεύει πάνω από 10 χρόνια στο σχολείο και τη θερμή υποδοχή του κ. Κωνσταντίνου Δούκα, ξεκίνησε κι επίσημα η νέα σχολική χρονιά του σχολικού έτους 2015- 2016.

Καλή μας αρχή!

Advertisements
This entry was published on Σεπτεμβρίου 27, 2015 at 7:23 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: