Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο

του Κωνσταντίνου Ζέζα, Α2΄ Λ
IMG_0449Στο πλαίσιο της σχολικής ερευνητικής εργασίας με θέμα «Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας», το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές του τμήματος Α2 Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, συνοδευόμενοι από το Λυκειάρχη Νικόλαο Κούκη και τις καθηγήτριες Σταυρούλα Γκόκα και Κωνσταντίνα Κουκούλη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο που οργανώθηκε από την καθηγήτρια Γκόκα Σταυρούλα.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε διάφορους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου και πληροφορήθηκαν για την ιστορία και την αρχιτεκτονική αυτού του εντυπωσιακού κτηρίου. Στη συνέχεια, είχαν την τιμή να τους μιλήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέλλον τα πράγματα για τους νέους της χώρας μας θα βελτιωθούν, και παράλληλα προέτρεψε τους μαθητές να αγωνίζονται για να επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Αργότερα, δόθηκε στους μαθητές η ευκαιρία να επισκεφτούν το στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς, στο οποίο ενημερώθηκαν για την ιστορία των ευζώνων. Εκεί, είδαν από κοντά την άσκηση των ευζώνων, ενώ στα εργαστήρια της Προεδρικής Φρουράς παρακολούθησαν πώς κατασκευάζονται οι παραδοσιακές τους στολές και τα τσαρούχια.
Η εκδρομή αυτή αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για τους μαθητές και τους καθηγητές, καθώς ήρθαν σε επαφή με πολλές και σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

This entry was published on Νοέμβριος 6, 2015 at 8:01 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: