Στο δρόμο για το Τέξας

του μαθητή Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου (Α΄3 Λ)

;;;;;;;Ο Διαγωνισμός
Το F1 in Schools αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πιο συναρπαστικούς τεχνολογικούς διαγωνισμούς στον κόσμο. Μαθητές και μαθήτριες από όλον τον κόσμο, ηλικίας 9-19 ετών, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τον πραγματικό κόσμο της F1. Επιπλέον, τους δίνεται η δυνατότητα να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που διαθέτουν, στα Μαθηματικά και στη Φυσική. Επομένως, σχολεία από όλο τον κόσμο δημιουργούν ομάδες από 3 έως 6 μέλη και ο κυρίως στόχος τους είναι η δημιουργία ενός μονοθέσιου, τύπου F1 σε μικρότερη κλίμακα, με την βοήθεια του προγράμματος solidworks. Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός υλοποιείται εδώ και 4 χρόνια με μεγάλη επιτυχία!

Η ομάδα μας
Το σχολείο μας, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, συμμετέχουν 4 χρόνια στο διαγωνισμό. Οι ομάδες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει το στίγμα τους. Ωστόσο, μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της ομάδας μας ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ,1.005sec, πέρυσι. Φέτος, η ονομασία της ομάδας μας θα είναι DRS (Doukas Racing School). Τα μέλη της ομάδας μας είναι συνολικά 9 και πιο συγκεκριμένα:
Βασικά μέλη:
Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος: μαθητής Α΄ Λυκείου
Τράκκας Κωνσταντίνος: μαθητής Α΄ Λυκείου
Ντάρας Δημήτρης: μαθητής Β΄ Λυκείου
Κυπριώτης Μάριος: μαθητής Α΄ Γυμνασίου
Σωτηροπούλου Μυρτώ: μαθήτρια Β΄ Γυμνασίου
Βουτσάς Φώτης: μαθητής Γ΄ Γυμνασίου

Υποστηρικτικά μέλη:
Μηλωνόπουλος Γιώργος: μαθητής Β΄ Γυμνασίου
Καμπυλαυκάς Γιώργος: μαθητής Α΄ Γυμνασίου
Θεοδωρικάκου Χριστίνα: μαθήτρια Β΄ Γυμνασίου

Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Κ. Λαβράνος
Οι στόχοι μας
δφδφδΜια σωστή ομάδα, πριν την έναρξη των εργασιών θέτει τους στόχους της ανάλογα με τις ικανότητες των μελών της. Ο κύριος στόχος που θέσαμε είναι να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στους παγκόσμιους αγώνες στο Αύστιν του Τέξας. Επίσης, η δημιουργία του ταχύτερου μονοθέσιου, η κατάλληλη αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση της ομάδας μας , η εύρεση πόρων για τα διάφορα έξοδα που θα πρέπει να κάνει η ομάδα μας και βέβαια η ανάπτυξη διάφορων δεξιοτήτων (π.χ. ομαδικότητα, συνεργασία, επικοινωνία) αποτελούν τους βασικούς μας στόχους!

Advertisements
This entry was published on Ιανουαρίου 24, 2016 at 5:40 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: