Ερευνητική εργασία: «Εναλλακτικά επαγγέλματα»

από το μαθητή Νίκο Ζαχαρόπουλο, Α΄4 Λ

Παρατίθεται τμήμα της σχετικής εργασίας .

Εναλλακτικά επαγγέλματα με προοπτική που αφορούν στην καλλιέργεια της γης.

Γεωργία

Εικόνα1Γεωργία είναι το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια του εδάφους της γης με σκοπό την παραγωγή φυτικών προϊόντων.
Με τη γεωργία παράγονται προϊόντα που προορίζονται για τη διατροφή των ανθρώπων, των οικόσιτων ζώων αλλά και μερικά που προορίζονται για την παραγωγή άλλων ειδών προϊόντων ως και βιοκαυσίμων, τα τελευταία χρόνια κυρίως. Η γεωργία θεωρείται ότι ήταν το κλειδί για την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την ανάπτυξη του πολιτισμού, αφού η γεωργία και η κτηνοτροφία δημιούργησαν πλεονάσματα τροφίμων που επέτρεψαν και την αύξηση του πληθυσμού και την εξέλιξη του πολιτισμού.

Γεωργός/ Αγρότης

Το επάγγελμα του γεωργού στην Ελλάδα φαίνεται να έχει μεγάλη ζήτηση, καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι ο μόνος που έχει επιβιώσει ολοκληρωτικά και έχει μεγάλη προοπτική.
Για να γίνει κάποιος γεωργός στη σύγχρονη εποχή συνιστάται να έχει από μικρός επαφή με τη γη και στην ηλικία των 16- 17 ετών να αποφασίσει να αφήσει το σχολείο και να αρχίσει τις σπουδές του σε κάποια από τις γεωργικές ή τις γεωπονικές σχολές της Ελλάδος.
Κάνοντας αυτό, θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει καλά τη γη και τους καρπούς που μπορεί μετέπειτα να καλλιεργήσει στα χωράφια του.

Οικονομικές απολαβές

Οι οικονομικές απολαβές ενός μοντέρνου αγρότη καθορίζονται από την ποιότητα του προϊόντος και τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά.
Στις μέρες μας η Ε.Ε. στηρίζει τους αγρότες με επιδοτήσεις και προγράμματα ειδικά ώστε ο πρωτογενής τομέας, η βάση δηλαδή της οικονομίας, να παραμένει σταθερός και να έχει ανοδική τάση.

 

Advertisements
This entry was published on Φεβρουαρίου 28, 2016 at 9:30 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: