Επίσκεψη στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας

από τη μαθήτρια Σίλια Τσίγκα, Α΄1 Λ

Χωρίς τίτλοββββββββΣτo πλαίσιo του επιχειρηματικού ομίλου του σχολείου μας με υπεύθυνο καθηγητή το κύριο Ανδρέα Στριφτάρα, αλλά και με αφορμή τον διαγωνισμό «Εικονική επιχείρηση», πολλά παιδία της πρώτης, δευτέρας λυκείου καθώς και του ΙΒ 1 έχουμε δημιουργήσει τη δική μας επιχείρηση με όνομα «Help Homeless».

Με τη πώληση χειροποίητων προϊόντων όπως κουπών και μπρελόκ με το λογότυπό μας καθώς και με την οικονομική ενίσχυση τόσο χορηγών όσο και μετόχων έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε τρόφιμα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης που προορίζονται για τους αστέγους. Σκοπός μας είναι να καταπολεμήσουμε το νοσηρό αυτό φαινόμενο της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μαστίζει όχι μόνο Έλληνες, αλλά και αλλοεθνείς σε μια Ελλάδα που υποφέρει από την οικονομική κρίση. Είναι σημαντικό να βοηθάμε τους ανθρώπους που μας χρειάζονται όταν το έχουν ανάγκη γιατί υποσυνείδητα βοηθάμε τους εαυτούς μας με το να βελτιώνουμε την κοινωνία η οποία πλαισιώνει κι εμάς τους ίδιους. Άλλωστε, πόσο προσοδοφόρο θα ήταν η κοινωνία μας να εξελισσόταν με υγιείς ρυθμούς και να συγκροτούταν από μορφωμένους και ικανούς εύρεσης εργασίας πολίτες;

Έτσι για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να κάνουμε γνωστή τη δράση μας έξω από το σχολείο αποφασίσαμε να πληροφορηθούμε για το έργο κι άλλων φορέων όπως η Εκκλησία για τη διευθέτηση του ζητήματος των αστέγων αλλά και πιθανώς να συνεργαστούμε μαζί τους, κάτι το οποίο έγινε με επιτυχία στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με το Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας  ο οποίος μας απαντούσε περισσότερο από επαρκώς στις ερωτήσεις που του θέταμε. Μάθαμε για τον μη κυβερνητικό οργανισμό της Εκκλησίας «Αποστολή» που συμβάλλει στην καταπολέμηση του προβλήματος που αφορά στους αστέγους με συσσίτια αλλά κι άλλα μέσα συνεισφοράς. Επίσης, έγινε για ακόμη μια φορά κατανοητό ότι το κράτος δεν βοηθάει όσο επιβάλλεται σε σχετικούς σκοπούς λόγω της έλλειψης οργάνωσης, ωστόσο κάθε μητρόπολη αλλά και οι Εκκλησίες που τους αντιστοιχούν έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό δίκτυο για να επικοινωνούν και κρίνουν βάσει των ελλείψεων της κάθε ενορίας, πώς μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά και υλικά η μια την άλλη. Κάτι το οποίο μας φάνηκε ενδιαφέρον και πρωτοποριακό συνάμα. Τελευταίο αλλά όχι αμελητέο κομμάτι της επίσκεψής μας ήταν όταν συζητήσαμε για τον εθελοντισμό και πώς οι άνθρωποι μπορούν να καταφέρουν τόσα πολλά μέσα από τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Αυτό, λοιπόν, επιχειρούμε να κάνουμε κι εμείς κάθε μέρα που περνάει!

Advertisements
This entry was published on Μαΐου 18, 2016 at 7:12 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: