Πρώτη μορφωτική επίσκεψη Λυκείου

%ce%b13-%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bd%cf%85%ce%ba%ce%b1%cf%83Οι μαθητές του Α1 Λ στο πλαίσιο του μαθήματος «Αρχές Η/Υ», υπό την καθοδήγηση της κ. Β. Γκόκα, περιηγήθηκαν στο  Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, βλέποντας με τα ίδια τους τα μάτια, και όχι θεωρητικά την εξέλιξη της πληροφορικής.

Οι μαθητές του Α2 Λ επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών για να ενημερωθούν σχετικά με τη σχέση Ναυπηγικής και μαθηματικών, με την πρωτοβουλία του κ. Π. Σταυρόπουλου.

Οι μαθητές του Α3 Λ, μετά από ενημέρωση που έγινε από την κ. Ιφ. Καρυώτη, επισκέφτηκαν το κτήριο της ΕΦΑ Αθηνών στην Πνύκα, όπου ενημερώθηκαν, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας για «Tα γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία ή φθορά στα μνημεία» .

Οι μαθητές του Α4 Λ, με την κατάλληλη προετοιμασία από την κ. Τ. Κουκούλη ξεναγήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτικής Παιδείας. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε και συνομίλησε με τους μαθητές μας!

Οι μαθητές του Β1 Λ υπό την καθοδήγηση του κ. Αν. Μυκωνιάτη επισκέφτηκαν το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο εργασίας τους (που παρουσιάστηκε και στην εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου) με τίτλο «Η συμβολή του Πανεπιστημίου στην πνευματική, κοινωνική και πολιτική ζωή της σύγχρονης Ελλάδας).

Οι μαθητές του  Β2 Λ υπό την καθοδήγηση του  κ. Σ. Μονδέλου ξεναγήθηκαν στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης και ενημερώθηκαν για επιτεύγματα και ανακαλύψεις της Αστρονομίας και της Διαστημικής Φυσικής.

Οι μαθητές του Β3 Λ υπό την καθοδήγηση του κ. Αρ. Τσουκαντά επισκέφτηκαν το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο εργασίας τους (που παρουσιάστηκε και στην εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου) για την εξέγερση των φοιτητών στις 17/11/73.

Advertisements
This entry was published on Νοέμβριος 21, 2016 at 8:40 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.
Αρέσει σε %d bloggers: