Ομιλία για τον «Εθνικό Διχασμό»

από το μαθητή Κωνσταντίνο Ζέζα, Β1′ Λ

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα παρακολούθησαν την ομιλία της αναπληρώτριας καθηγήτριας του τμήματος της Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνας Μπότσιου, με θέμα ο «Εθνικός Διχασμός». Η ομιλία αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του νέου σχολικού θεσμού, Ιστορίας, Επιστήμης και Πολιτισμού Βήμα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας αναλύθηκε το ζήτημα του «Εθνικού Διχασμού», το οποίο δίχασε την ελληνική κοινωνία στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρωταγωνιστές των γεγονότων της εποχής εκείνης ήταν ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ελευθέριος Βενιζέλος. Η διαφωνία αφορούσε στην είσοδο ή μη της Ελλάδας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Βενιζέλος ήταν υπέρ της Αντάντ, ενώ ο φιλογερμανός Βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ουδέτερος. Παράλληλα, έγινε αναφορά και σε άλλα σημαντικά γεγονότα της περιόδου αυτής, όπως στους Βαλκανικούς Πολέμους και τη Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή.

Οι μαθητές και οι καθηγητές εντυπωσιάστηκαν από την φυσική ευγλωττία και την γλαφυρότητα του λογού της κυρίας Μπότσιου, η οποία κατάφερε να καθηλώσει το κοινό κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Advertisements
This entry was published on Φεβρουαρίου 3, 2017 at 10:30 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: