Η αξία της γλώσσας.. Με ποιους τρόπους μπορούν οι νέοι να την ενισχύουν;

από τη μαθήτρια Εύα Νταμάγκα, Α2’ Λ

Η γλώσσα αποτελεί μία πολύ σημαντική αξία σε οποιαδήποτε πτυχή της καθημερινής μας ζωής. Ιδιαίτερα για την ευημερία της κοινωνίας κρίνεται απαραίτητη. Αρχικά, η γλώσσα είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας για ποικίλους λόγους. Ένας θεμελιώδης λόγος θεωρείται η διατήρηση της ταυτότητάς μας ως συνόλου. Μέσω της γλώσσας μας, θυμόμαστε πάντα την ιστορία και την καταγωγή μας. Επιπλέον, για την κοινωνία η γλώσσα αποτελεί έναν τρόπο ενίσχυσης του πολιτισμού. Χάρη στη γλώσσα επιτυγχάνεται η προώθηση των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών και αναδεικνύονται οι ιδιαιτερότητες του πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Συμπερασματικά, ότι η αξία της γλώσσας για την κοινωνία είναι ανεκτίμητη.

Στις μέρες μας, κάποιοι θα έλεγαν ότι η γλώσσα μας κινδυνεύει λόγω της κακής χρήσης της από τους νέους. Είναι αλήθεια ότι, με την εισχώρηση της τεχνολογίας στη ζωή μας και τη συνεχή χρήση ξένων λέξεων, έχει αρχίσει να αλλοιώνεται σε  κάποιο  βαθμό. Ταυτόχρονα, όμως, είναι στο χέρι του καθενός και ιδιαίτερα των νέων να δουλέψουν ώστε να την ενισχύσουν. Αρχικά, ατομικά, ο κάθε νέος θα μπορούσε, απλούστατα, να βελτιώσει τον τρόπο έκφρασής του διαβάζοντας λογοτεχνικά βιβλία ή δοκίμια. Η μελέτη αυτών των βιβλίων θα βελτιώσει τη σκέψη, την έκφραση και το λεξιλόγιο των νέων. Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητος ο περιορισμός της χρήσης ξένων λέξεων και η υιοθέτηση των αντίστοιχων ελληνικών. Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη  τα  παραπάνω, είναι στο χέρι του καθενός με τον ίδιο τρόπο που θεωρείται ότι φθείρουμε την γλώσσα να την ενισχύσουμε με όλη μας τη δύναμη..

 

Advertisements
This entry was published on Φεβρουαρίου 22, 2017 at 7:17 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: