Ημερίδα STEM: Μια Πρωτοποριακή Εκδήλωση από τους Μαθητές μας!

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας, η Ημερίδα STEM from Students to Students & Teachers, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας των Microsoft Student Ambassadors της Ελλάδας & μαθητών μας, Χρυσάνθης ΠατέραΓιώργου-Νικηφόρου Αυγουστίδη και Παναγιώτη Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον Πάνο Οικονόμου, στόχος της φιλόδοξης αυτής προσπάθειας ήταν «να βοηθήσουμε όχι μόνο τους συμμαθητές μας και τους γονείς τους, αλλά και τους καθηγητές μας να ανακαλύψουν αυτόν τον νέο, καινοτόμο “μετα-επιστημονικό κλάδο” που συνδέει την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά.» Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά καλέσαν έλληνες και διεθνείς ομιλητές να παρουσιάσουν την εμπειρία τους, σε διαφορετικούς κλάδους STEM ο καθένας, και οργάνωσαν 2 εργαστήρια (workshops).

Πιο αναλυτικά, ο Πάνος σημειώνει ότι «στην Ημερίδα μίλησαν, μέσω Skype, η Microsoft Student Ambassador Program Supervisor, σε παγκόσμιο επίπεδο,Thao Tran και η παγκόσμια νικήτρια του Intel Science and Engineering Fair, Urooba Ahmed, ζωντανά από το Πακιστάν. Στη συνέχεια, ο Microsoft Fellow και MIE Expert Educator, Βασίλης Οικονόμου υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της σύνδεσης και ένταξης του STEM στην εκπαίδευση, ενώ ο Γιώργος Πατέρας, Chairman, Hellenic Chamber of Shipping, με μία πολύ πρωτότυπη ομιλία, έδειξε τη δύναμη της μηχανικής και τις αρχές της. Ακόμη, ο Δάσκαλος και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, Αντώνης Σκέλλας μίλησε για την Τεχνολογία στο STEM και παρουσίασε καινοτόμες ιδέες για την ένταξή της στην εκπαίδευση.
Τέλος, οι Μαθηματικοί των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Γεώργιος Λαγουδάκος και Παύλος Σταυρόπουλος παρουσίασαν την αναγκαιότητα των Mαθηματικών, την ραγδαία εξέλιξή τους και tη σημασία της ένταξή τους στην εκπαίδευση με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Και ασφαλώς», συνεχίζει ο μαθητής μας, «το ταξίδι των θεατών στο χώρο του STEM δεν τελείωσε, με τις εισηγήσεις αυτές. Οι θεατές μεταφέρθηκαν στην ανοιχτή αίθουσα διδασκαλίας των Εκπαιδευτηρίων (Innovatorium), όπου παρακολούθησαν τα 2 εξειδικευμένα εργαστήρια πάνω στην Τεχνολογία του  3D Printing & την εκπαιδευτική προσέγγιση του Gamification.

Ήταν πράγματι μια συναρπαστική και ιδιαίτερα γόνιμη εμπειρία για όλους!

 

Advertisements
This entry was published on Ιουνίου 9, 2017 at 8:17 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: