Η Ελλάδα απέναντι στο ζήτημα της αναπηρίας.

από τη μαθήτρια Κατερίνα Τσατσαλμά, Α1’ Λ

Αν και η Ελλάδα είναι η χώρα της φιλοξενίας η οποία προστατευόταν από τον Ξένιο Δία κατά την αρχαία εποχή, στο θέμα της αναπηρίας τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς δε φαντάζει και τόσο φιλόξενη.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που φιλοξενεί περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους που παρουσιάζουν μορφές αναπηρίας. Επομένως, θα περιμέναμε να έχουν δημιουργηθεί και οι κατάλληλες υποδομές ούτως ώστε αυτοί οι συνάνθρωποί μας, που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, να διευκολυνθούν και να ζήσουν αξιοπρεπώς όπως αρμόζει σε κάθε πολίτη. Παρ’ όλα αυτά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Προφανώς και είναι αντιληπτό ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν εξαιρετικά μεγάλες αλλαγές λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν βήματα για την επίλυση αυτού του σημαντικού ζητήματος. Επιπρόσθετα, τίθεται και το θέμα της προσωπικής ευθύνης. Πρέπει ο καθένας από εμάς να έχει συνείδηση των καθημερινών προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνάνθρωποί μας και να προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε και όχι να συνδράμουμε στο να γίνεται η μετακίνησή τους με μεγαλύτερη δυσκολία. Εν κατακλείδι, αρκεί να μην ξεχνάμε ότι κάθε άνθρωπος διαθέτει κάποια κατοχυρωμένα δικαιώματα, και ποιοι είμαστε εμείς να τους τα στερήσουμε;

Advertisements
This entry was published on Ιουνίου 9, 2017 at 8:21 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: