Η μαγεία του θεάτρου!

index

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Θεάτρου, ας αναλογιστούμε πόσο σημαντικό είναι το θέατρο στη ζωή μας.Τι είναι θέατρο όμως; Το θέατρο είναι ένας κλάδος τέχνης που ασχολείται με την απόδοση ιστοριών με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά συχνά και της μουσικής και του χορού με σκοπό την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία των θεατών. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι οι αρχαιότερες μορφές οργανωμένου θεάτρου ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα όπου, γεννήθηκε και η έννοια της υποκριτικής. Τι προσκομίζουμε όμως από την παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης; Πληθώρα πλεονεκτημάτων είναι η απάντηση.
Η πεποίθηση ότι το θέατρο μόνο μας ψυχαγωγεί είναι λανθασμένη. Εκτός από την απόκτηση γνώσης που είναι  σημαντικό πλεονέκτημα, αυτή η αμεσότητα και η ζωντάνια που προσφέρει το θέατρο είναι υψίστης σημασίας. Όπως επίσης και το γεγονός ότι αναπτύσσει τη φαντασία του θεατή ο οποίος ταξιδεύει κατά τη διάρκεια της παράστασης. Επιπρόσθετα, το θέατρο παρουσιάζει την καθημερινότητά μας και εικόνες από τη ζωή μας. Ακόμα, μέσω του θεάτρου συχνά μπορούμε να ξεχάσουμε προβλήματα που πιθανόν μας απασχολούν καθώς χανόμαστε στη μαγεία της υποκριτικής. Για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν  παραπάνω το θέατρο χρίζει ανεκτίμητης αξίας και το συντομότερο που θα το αντιληφθούμε το καλύτερο για εμάς. Ίσως είναι και η καλύτερη επιλογή για όποιον επιθυμεί να ξεφύγει από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ηρεμήσει ταξιδεύοντας σε άλλους τόπους, άλλες εποχές….

Κατερίνα Τσατσαλμά Α 1’ Λ

Advertisements
This entry was published on Ιουνίου 9, 2017 at 8:25 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: