Η καλλιτεχνική ευαισθητοποίηση των μαθητών μας.

από τη μαθήτρια Δέσποινα Παπαθεοδοσίου Β1’Λ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΕΝΑ Β1 (1)Στο πλαίσιο μιας γενικότερης καλλιτεχνικής ευαισθητοποίησης, το θεωρητικό τμήμα Β1 του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα με την πρωτοβουλία του καθηγητή μας, φιλολόγου και πολιτικού επιστήμονα, κ. Γιάννη Νταουλτζή παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Αγαπητή Ελένα» στο θέατρο «Επί Κολωνώ».
Το συγκεκριμένο έργο είναι γραμμένο από τη Ρωσίδα Ραζουμόβσκαγια και παρουσιάζει την ιστορία μιας δασκάλας που κρατείται όμηρος από τούς μαθητές της. Στη Ρωσία της Σοβιετικής Ένωσης, η Ελένα, η «αγαπητή δασκάλα» έχει μείνει πιστή στα πολιτικά αλλά και ιδεολογικά πιστεύω της, γεγονός που κατά την άποψη των μαθητών την έχει οδηγήσει στη μίζερη θέση που βρίσκεται τώρα. Μια «γεροντοκόρη», η οποία την ημέρα των γενεθλίων της δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη – έκπληξη για τα γενέθλιά της, από τους μαθητές της, που στην πραγματικότητα έχουν ως μοναδικό σκοπό να αλλάξουν τα γραπτά των εξετάσεων που θα εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Οι μαθητές θεωρούν ότι είναι θύματα  του εκπαιδευτικού συστήματος και ότι εξαιτίας μιας άτυχης στιγμής δεν θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους, την ίδια στιγμή που η δασκάλα πλήρως απογοητευμένη και καταρρακωμένη προσπαθεί να επαναφέρει τα παιδιά στην πραγματικότητα και να αναζητήσει κάποιο ίχνος της αξιοπρέπειάς τους, που είτε χάθηκε στο μοναχικό δρόμο της φιλοδοξίας, είτε δεν υπήρξε εξαρχής. Θα τα καταφερει..;

Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

 

 

This entry was published on 10 Ιουνίου, 2017 at 10:29 ΠΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε