Η προσφορά στο συνάνθρωπο..

από τη μαθήτρια Κατερίνα Τσατσαλμά Α’ 1 Λ

indexΑπό το 2004 έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η 14η Ιουνίου και έκτοτε 14 χώρες έχουν αναλάβει την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού της από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Το κύριο μήνυμα του εορτασμού της ημέρας αυτής είναι η εξάλειψη της άγνοιας και της προκατάληψης όσον αφορά το θέμα της αιμοδοσίας όπως επίσης και η προσέλκυση νέων αιμοδοτών και γενικότερα όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.
Κατά τον φετινό εορτασμό του οποίου η οργάνωση είχε ανατεθεί στο Βιετνάμ
παρευρέθηκε αντιπροσωπία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) όπου έλαβε χώρα μια ειδική τελετή κατά την οποία η πρόεδρος του φορέα Χάρις Ματσούκα παρέλαβε την σημαία για τη διοργάνωση του εορτασμού στη χώρα μας το 2018.
Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά αποτελεί συγχρόνως τεράστια τιμή και ευκαιρία για την προβολή αλλά και ανάδειξη της χώρας μας όσον αφορά την ιστορία, τον πολιτισμό της καθώς και την αδιαμφισβήτητα απαράμιλλη φυσική ομορφιά που διαθέτει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ειπώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας μολονότι η Ελλάδα πασχίζει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια αποτελεί την πρώτη χώρα διεθνώς σε αριθμό αιμοδοτών ανά τον πληθυσμό της. Επιπροσθέτως ο αριθμός των αιμοδοτών στη χώρα μας φαίνεται να παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη αύξηση τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Αυτό το γεγονός μόνο χαρά μπορεί να μας προξενήσει αν αναλογιστούμε πόσο σημαντική είναι η πράξη της αιμοδοσίας και πόσα μπορεί να προσφέρει στη ζωή ενός ανθρώπου.

This entry was published on 25 Ιουνίου, 2017 at 4:10 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε