Βιβλιοκριτική: Τα θαύματα του αρχαίου κόσμου.

από τη μαθήτρια Κάτια Παρασύρη, Α3’ Λ

remote.jpg.ashxΗ Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας , οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας , ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο , ο Κολοσσός της Ρόδου , το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού , ο Φάρος της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο , το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία και … το Μαυσωλείο της Κομμαγηνής!

 

Στον κλασσικό κατάλογο με τα επτά θαύματα του κόσμου , ο Βαλέριο Μάνσιμο Μανφρέντι αναμετριέται με τα μεγαλύτερα θαύματα της ανθρωπότητας.

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει ύφος μυθιστορηματικό, καθώς μας παρουσιάζει με τρόπο μεγαλειώδη τα θαύματα αφηγούμενος για το καθένα από αυτά μύθους και ιστορίες που τα συνόδευαν. Ο συγγραφέας προσθέτει ένα υποτιθέμενο όγδοο θαύμα, το Μαυσωλείο της Κομμαγηνής, καθώς θεωρεί ότι θα έπρεπε να θεωρείται το όγδοο. Για κάποιους μπορεί να φανεί δυσνόητο επειδή υπάρχουν αρκετοί λατινικοί όροι και πολλές ιστορικές αναφορές που μπορεί οι περισσότεροι να μην έχουν ακουστά και να μην τα γνωρίζουν . Περιέχει όμως υπέροχες αναπαραστάσεις και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη γραφή του επιτυγχάνει να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας χαρίζοντας συγκίνηση για αυτά τα θαύματα τα οποία χάθηκαν στο χρόνο.  Ποιος είναι όμως ο Βαλέριο Μ. Μανφρέντι; Είναι Ιταλός αρχαιολόγος, μελετητής του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού. Έχει γράψει δεκαέξι ιστορικά μυθιστορήματα που έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία και ένα από αυτά έχει γίνει ταινία «Η Τελευταία Λεγεώνα». Είναι ένας άνθρωπος δοσμένος στην ιστορία!

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσουν μικροί και μεγάλοι, καθώς για τους μικρότερους θα ξυπνήσει το αίσθημα του σεβασμού και της αγάπης για την ιστορία. Το προτείνω σε όλους σας ανεπιφύλακτα!

 

Advertisements
This entry was published on Οκτώβριος 15, 2017 at 8:20 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: