Το περιβάλλον σήμερα

από τη μαθήτρια Μαρία Ραγκούση, Α2’ Λ

indexαααΣυχνά ακούγεται η έκφραση «Προστατέψτε τη φύση ώστε να σας προστατέψει και εκείνη». Ίσως η έκφραση αυτή να ταυτίζεται με την καθημερινότητα που βιώνουμε σήμερα. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που έστω και λίγο προσθέτουν ένα λιθαράκι για να βοηθήσουν το περιβάλλον που επιζητά την προστασία τους. Σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία αναπτύσσονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς καλύπτοντας όλο και περισσότερους τομείς της καθημερινότητας, κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες για τις συνεχείς περιβαλλοντικές καταστροφές. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν προκληθεί τα πιο επιβλαβή για το περιβάλλον «ατυχήματα» που συνήθως οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη. Για τον λόγο αυτό και η φύση αναλαμβάνει άμεση δράση και προσπαθεί με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων και πλημμύρες να προετοιμάσει τους ανθρώπους για τις συνέπειες των πράξεών τους αλλά και να τους φανερώσει πόσο πολύ χρειάζεται τη βοήθειά τους.

Παρατηρείται το φαινόμενο ότι πριν από μεγάλες εκρήξεις ή πλημμύρες ή σεισμούς έχουν προηγηθεί περιβαλλοντικές καταστροφές ύψιστης σημασίας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιαπωνία η οποία στις 30 Σεπτεμβρίου του 1999 βίωσε την μεγαλύτερη μέχρι τότε πυρηνική έκρηξη στο εργοστάσιο Tokaimura. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2011, συνέβη στην Ιαπωνία ένας σεισμός 9 ρίχτερ που προκάλεσε τσουνάμι και ο αριθμός των θυμάτων ήταν τεράστιος. Συνεπώς για να μην υπάρξουν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον πρέπει να αρχίσουν οι άνθρωποι να νοιάζονται για το περιβάλλον και τη φύση για να ξαναχτιστεί σε γερά θεμέλια η αρμονική σχέση που υπήρχε κάποτε.

Advertisements
This entry was published on Οκτώβριος 29, 2017 at 6:52 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: