Τυφώνας με ηθικό δίδαγμα

από την Άλτα Χιώτακη, Α2’ Λ

σσσσΠρόσφατα, το Πουέρτο Ρίκο χτυπήθηκε από έναν καταστροφικό τυφώνα,επονομαζόμενος «Μαρία». Ο συγκεκριμένος τυφώνας λέγεται ότι ήταν κατηγορίας 4 όπου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, είναι από τους πιο δυνατούς τυφώνες που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία 80 χρόνια, και ο δεύτερος μεγαλύτερος που πλήττει αυτόν τον μήνα την Καραϊβική.

 Ο τυφώνας «Μαρία» επέφερε εκατοντάδες προβλήματα τόσο στην υγεία των ανθρώπων όσο και στις ιδιωτικές τους περιουσίες. Οι βίαιοι άνεμοι οδήγησαν στην υποχώρηση του φράγματος Γουαχατάκα, προκαλώντας πλημμύρες. Εκατοντάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, η κατάσταση που επικρατούσε ήταν τραγική. Οι άνθρωποι έτρεχαν έντρομοι στους δρόμους, δίχως να γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει. Τόσο το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και η τηλεπικοινωνία διακόπηκαν χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στους συγγενείς να επικοινωνήσουν και να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Σήμερα, οι κάτοικοι προσπαθούν να σταθούν σιγά σιγά στα πόδια τους αναζητώντας οικονομική βοήθεια από χώρες που συνορεύουν, προκειμένου να καλύψουν τις υλικές ζημιές που έχει επιφέρει αυτός ο καταστροφικός τυφώνας. Παρόλο που αποτελεί πληγή για το Πουέρτο Ρίκο οι κάτοικοι δεν έχουν χάσει την πίστη τους και ελπίζουν ότι θα αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα οι ζημιές που άφησε στο πέρασμά του.

Αυτό που με συγκίνησε ιδιαίτερα, είναι η άμεση ανταπόκριση των ανθρώπων, οι οποίοι πρόσφεραν απλόχερα την βοήθειά τους στους συνανθρώπους τους που βρίσκονταν σε άμεση ανάγκη. Διότι σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας δεν χωράνε εγωισμοί.

Advertisements
This entry was published on Οκτώβριος 29, 2017 at 6:54 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: