Μορφωτική επίσκεψη στην CSII.

από το μαθητή Δημήτρη Γεωργίου, Β2’ Λ

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 το Β2 Λυκείου επισκέφτηκε τον κύριο Ε. Σφακιάνακη, απόστρατο ταξίαρχο της Eλληνικής Aστυνομίας, πρωην διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και δημιουργό της εταιρείας CSI Institute, στην οποία και εργάζεται τώρα.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την εργασία που προετοιμάζουμε με θέμα «Προστασία προσωπικών δεδομένων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Στάση ζωής» με την επίβλεψη των καθηγητών μας: Στ. Γκόκα και Ι. Νταουλτζή.  Είχαμε μαζί του μία άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα μας εξήγησε τι πρέπει να κάνει ο κάθε χρήστης για να αποφύγει τους κινδύνους και να προστατεύσει τα προσωπικά του δεδομένα. Αναλυτικότερα αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε μορφή ηλεκτρονικής συνομιλίας όπως στους ιούς που έχουν την δυνατότητα να κλέβουν τα προσωπικά δεδομένα (φωτογραφίες, πληροφορίες) από το προφίλ της κοινωνικής δικτύωσης έως και να επεμβαίνουν στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή του χρήστη. Γι’αυτό άλλωστε συνέστησε να μην δημοσιοποιούν οι πολίτες την προσωπική τους ζωή, δίνοντας συνέχεια πληροφορίες για το πού ακριβώς βρίσκονται σε κάθε στιγμη. Καταλήγοντας επεσήμανε ότι δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στο διαδίκτυο και απόλυτα ασφαλής υπολογιστής είναι αυτός που είναι κλειστός και βγαλμένος από την πρίζα!

 

 

Advertisements
This entry was published on Δεκέμβριος 10, 2017 at 9:39 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: