Λάμψη… στις καρδιές των ανθρώπων

indexφφφφαπό τη μαθήτρια Χριστίνα Θεοδωρικάκου, Α1’ Λ

Ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει. Ένας ακόμα χρόνος πέρασε. Ένας χρόνος γεμάτος χαρές, λύπες, ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, χαμόγελα, κλάματα είτε χαράς, είτε λύπης. Ένας ακόμα χρόνος προσπάθειας, κόπου, πολέμου, ανταμοιβής, αδικίας, αλλά και δικαιοσύνης.

Στο τέλος κάθε χρόνου κάνουμε αναθεώρηση. Αναθεώρηση των πράξεων, των επιλογών, των σκέψεων που μας καθορίζουν ως ανθρώπους. Αναθεώρηση με σκοπό την αυτοβελτίωση και τον αναστοχασμό. Οφείλουμε, λοιπόν, ως δώρο στον εαυτό μας αλλά και στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, να έχουμε ως στόχο την ειρηνική ανάπτυξη του πνεύματος, αλλά και της ύλης. Χωρίς όμως να κάνουμε το λάθος του να κοιτάμε τα βέλη μας και όχι τον πραγματικό στόχο.

Και όπως έλεγε και έγραφε η γιαγιά μου: «Το μίσος πρέπει να σβήσει για να μπορέσει να λάμψει η χαρά στις καρδιές των ανθρώπων, ν’ ανθίσει ειρήνη, χαρά, προκοπή για τις καινούριες γενιές. Μόνο έτσι μπορούν να προχωρούν και να χτίσουν το αύριο καλύτερα από το χτες τα νιάτα.»

Ευτυχισμένο το νέο έτος με περισσότερη αλληλεγγύη, αλληλοκατανόηση, αγάπη, ελευθερία και ειρήνη!

 

Advertisements
This entry was published on Ιανουαρίου 14, 2018 at 9:37 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: