Φυσικό αέριο ή πετρέλαιο;

φυσικό αέριο

από τις μαθήτριες Ραγκούση Μαρία, Α2’ Λ και Χιωτάκη Άλτα, Α2’ Λ

Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε συνηθίσει  το τσουχτερό κρύο στην Ελλάδα…την περίοδο όμως των Χριστουγέννων; Μετά τις 25 Δεκεμβρίου σημειώθηκε σφοδρή κάθοδος της θερμοκρασίας. Είναι λογικό, τις ημέρες των γιορτών εκτός από τη ζεστασιά της οικογένειας να χρειαζόμαστε και την ζεστασιά του σπιτιού. Σε κάθε νοικοκυριό τίθεται το εξής ερώτημα: φυσικό αέριο ή πετρέλαιο; Κάθε οικογένεια αναζητά έναν οικονομικό και ταυτόχρονα αποδοτικό τρόπο προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα.

Πάντα, όταν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο ιδιαίτερα δελεαστικές προτάσεις προσπαθούμε να συγκρίνουμε τις επιλογές που έχουμε, προκειμένου να καταλήξουμε στη σωστή απόφαση. Έτσι, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο παρουσιάζουν εξίσου πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το πετρέλαιο, ήταν από παλιότερες εποχές, η πιο διαδεδομένη μέθοδος θέρμανσης στην Ελλάδα και για αυτό τα περισσότερα σπίτια έχουν συνηθίσει να το χρησιμοποιούν. Παρόλα αυτά, η καύση του πετρελαίου θέρμανσης έχει βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον και δεν είναι ιδιαίτερα οικονομική πηγή ενέργειας σε σχέση με το φυσικό αέριο. Για αυτό τον λόγο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην εναλλακτική λύση του φυσικού αερίου. Το φυσικό αέριο παρουσιάζει πληθώρα πλεονεκτημάτων. Πρωτίστως, λόγω του ότι ο χρήστης μπορεί να γνωρίζει άμεσα την ποσότητα που έχει καταναλωθεί, έχει τη δυνατότητα να κάνει καλύτερη διαχείριση των χρημάτων αφού πληρώνει όσο καταναλώνει. Επιπροσθέτως, το κυριότερο πλεονέκτημα είναι ότι η καύση του προκαλεί μικρότερη ρύπανση αφού παράγει λιγότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με το πετρέλαιο. Συμβάλλει λοιπόν στην προστασία του περιβάλλοντος για την οποία έχουμε δεσμευτεί διεθνώς ως χώρα.

Κλείνοντας, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να επιλέξει όποια από τις δύο μεθόδους επιθυμεί. Όμως, γιατί όταν μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, ακόμα και με τον πιο απλό τρόπο, να μην το κάνουμε; Η φύση είναι σαν ένας συνάνθρωπός μας και για αυτό όταν μας δίνεται η ευκαιρία να την βοηθήσουμε πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε!

Advertisements
This entry was published on Φεβρουαρίου 1, 2018 at 7:41 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: