Η φύση.. θεμέλιο του τουρισμού

από τo τμήμα Α3′ Λ

images

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό παρά την έντονη οικονομική κρίση που βιώνει. Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί ένα δυναμικό κλάδο της οικονομίας μας που αναπτύσσεται συνεχώς. Τα πολυάριθμα νησιά της, η φυσική ομορφιά της και  η εκτεταμένη ακτογραμμή της  συμβάλλουν στην ανόρθωση του τουρισμού. Ποικίλοι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί αποτελούν πόλο έλξης όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους αλλοεθνείς οι οποίοι επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Βέβαια, αυτή η συνεχιζόμενη τουριστική ανάπτυξη δε θα πρέπει να γίνεται σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος καθώς αυτό αποτελεί τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται και στηρίζεται ο τουρισμός μας. Το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας πρέπει να προστατεύεται μέσα από την επιλεκτική και ελεγχόμενη δόμηση στις  τουριστικές περιοχές καθώς και μέσω μιας ισχυρής νομοθεσίας που πρέπει να εφαρμόζεται απέναντι σε όσους το «καταπατούν». Η προστασία των  βιότοπων, των οικολογικών περιοχών, της θάλασσας  από απορρίμματα  και λύματα που τη μολύνουν καθώς και η εξοικονόμηση της ενέργειας σε συνδυασμό με την ατομική ευαισθητοποίηση και δράση, αλλά και τη συλλογική προσφορά, πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητά μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να σώσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για να μπορούμε να το χαιρόμαστε. Είναι επιτακτική ανάγκη να προσανατολιστούμε  στον αειφόρο τουρισμό με κάθε τρόπο καθώς αυτός αποτελεί το μέλλον του τουρισμού. Είναι στο χέρι όλων μας..

 

This entry was published on 2 Μαΐου, 2018 at 6:14 ΜΜ and is filed under Αρχική Σελίδα. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Σχολιάστε